ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» ήρθε, η τοπική κοινωνία άραγε θα τον τιμήσει;

0

Στο πνεύμα του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» κτίζεται ο νέος συνδυασμός, «ΡΕΘΥΜΝΟ- Επόμενη Μέρα» με καθαρή αυτοδιοικητική συνείδηση. Η αυτοδιοικητική συνείδηση οδηγεί νομοτελειακά σε ψηφοδέλτιο συνδυασμού, ευρύχωρου κοινωνικά, που κηδεμονεύεται μόνο από το δημοτικό συμφέρον και το οφειλόμενο καθήκον προς όλους τους δημότες.

Η αυτοδιοικητική συνείδηση είναι τελείως διαφορετική από την κομματική συνείδηση. Στην αυτοδιοικητική συνείδηση το αυτοδιοικητικό πρόβλημα ενώνει, το κομματικό χωρίζει και θεωρώ ότι αυτά τα δύο ρήματα (ενώνω-χωρίζω) καθορίζουν ποιος αιρετός θεωρείται αυτοδιοικητικός και ποιος κομματικός.

Ο αυτοδιοικητικός προσπαθώντας να ενώσει την κοινωνία αλλάζει ή τροποποιεί ή και κάνει πίσω σε σειρά απόψεων του, πάντοτε με διάλογο και επιχειρήματα γιατί σημασία έχει η κοινωνία να προχωρεί με συμφωνίες ή έστω με μεγάλες συναινέσεις. Τα προβλήματα σαφέστατα είναι πολιτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κατ΄ανάγκη και κομματικά.

Ταυτόχρονα όμως και η τοπική κοινωνία καλείται να αποδείξει ότι διαθέτει δημοτική συνείδηση δηλαδή αντιλαμβάνεται ότι το συλλογικό καλό προηγείται, του ατομικού καλού ώστε να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των δημοτών. Η δημοτική συνείδηση υπαγορεύει τη συμμόρφωση των δημοτών στις δημοτικές αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να προσπαθούν κάθε φορά να εκφράζουν τη χρυσή τομή δημοτικών και ιδιωτικών συμφερόντων στα πλαίσια της νομιμότητας.

Στις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες, μόνο αιρετοί με αυτοδιοικητική συνείδηση μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εμπέδωσης της δημοτικής (συλλογικής) συνείδησης για μια βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου στο σύνολό του.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η τοπική κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ του «αφυδατωμένου» και του νέου, του νέου με κομματικές προδιαγραφές και του νέου με αυτοδιοικητικές προδιαγραφές.

Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» σίγουρα θα αποφάσιζε χωρίς κανένα ενδοιασμό, η τοπική κοινωνία έχει χρόνο να σκεφθεί. Η επετηρίδα πάντως στις εκλογές δεν ισχύει!

Υ.Γ.

Υποψήφιοι δήμαρχοι μέχρι σήμερα (κατ’ αλφαβητική σειρά)

1. Βουρβαχάκης Σταύρος (νέος συνδυασμός, χωρίς κομματική στήριξη)

2. Κρεβετζάκης Θωμάς (νέος συνδυασμός, υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ)

3. Μανουσογιάννης Μανούσος (επικεφαλής κομματικού συνδυασμού ΚΚΕ)

4. Μαρινάκης Γιώργης (δήμαρχος ήδη 3 θητειών, υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ)

5.Νίνος Θοδωρής (επικεφ. Αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ.)

6. Ταταράκης Γιώργος (νέος συνδυασμός, χωρίς κομματική στήριξη)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ