ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και εκπαίδευσης

0

Όλοι μας γινόμαστε κριτές της κακής και ανώριμης οδηγικής μας συμπεριφοράς. Ποτέ όμως κανείς, πέρα από την διαπίστωση, δεν έψαξε βαθειά να βρει τα αίτια. Ένας βασικός παράγοντας είναι η ευθύνη της οικογένειας. Εν συνεχεία άλλος  είναι η εκπαίδευση που στην ουσία πραγματοποιείται στην ηλικία άνω των 18 ετών όπου ήδη πλέον έχουν αντιγράψει την κακή νοοτροπία. Εδώ λοιπόν είναι το σημείο που θα μπορούσαν οι δημοτικές αρχές να επέμβουν. Η δημιουργία  Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη ώστε να διαμορφώσουμε συνείδηση, γνώση, σοβαρότητα και ικανότητα στις επόμενες γενιές χρηστών των οδών (πεζών και εποχούμενων).

Ένα τέτοιο  πάρκο θα συμβάλει σημαντικά ώστε να βελτιώσουμε την οδηγική μας συμπεριφορά. Η χρησιμοποίηση του χώρου θα γίνεται από σχολεία τις καθημερινές και τις αργίες από κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται  από καταρτισμένο προσωπικό. Για την κατασκευή και συντήρηση το κόστος θα το αναλάβει ο δήμος σε συνεργασία με καταστήματα που θα θελήσουν να προβληθούν ή να διαφημιστούν.

Πιστεύω ακράδαντα πως με την δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα γίνει ασφαλέστερη η συνύπαρξη πεζών και οδηγών στην κυκλοφορία μας στο άμεσο μέλλον!

Θεοδοσόπουλος  Ευάγγελος

Εκπαιδευτής οδηγών αυτοκινήτων/μοτοσυκλετών

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  με το «ΡΕΘΥΜΝΟ- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ