ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οργάνωση αντίσταση ο δρόμος του λαού

0

Το ΚΚΕ(μ-λ) συνεχίζει την προεκλογική του παρέμβαση σε όλη την Ελλάδα. Με 170  υποψηφίους σε όλη τη χώρα και χωρίς να δέχεται την κρατική επιχορήγηση, προσπαθεί να φτάσει η φωνή του όπου μπορεί.

Έτσι και στο Ρέθυμνο συνεχίζεται η προεκλογική μας παρέμβαση μέσα και έξω από το κέντρο της πόλης με βασικό μας σύνθημα: Οργάνωση, Αντίσταση ο δρόμος του λαού. Για την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό.

Σε μια δύσκολη πραγματικότητα, για νέους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, η οργάνωση μας παρεμβαίνει  για να «θυμίσει» τα αυτονόητα. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση της φτώχειας, της ανεργίας, του κτυπήματος των δημοκρατικών δικαιωμάτων της μείωσης μισθών και συντάξεων, του αλυσοδέματος στο άρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, χρειάζεται αυτό που η ιστορία έχει δείξει  σε πολλές παλιότερες και πιο σύγχρονες στιγμές περίτρανα: Τον αγώνα και τη διεκδίκηση από την πλευρά του λαού. Αυτό που φαντάζει ως ουτοπικό και συνάμα αδύνατο, αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό και αναγκαίο.

Από τη μια  η ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια, πήρε το σύστημα από χεράκι και το έσωσε! Πέρασε μέτρα που οι προηγούμενοι δεν μπορούσαν, πλειοδότησε σε φιλοαμερικανισμό, πρόσβαλε και λέρωσε τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς.

Από την άλλη, η ΝΔ το σταθερό δεκανίκι του συστήματος. «7 ημέρες δουλειά, ιδιωτική παιδεία και υγεία» υπηρετώντας το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Τι να πούμε για το ΚΙΝΑΛ που αλλάζει ονόματα, αλλά όχι πολιτική. Λες και δεν ήταν αυτό που στήριζε και προώθησε την πολιτική των μνημονίων, τη λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού.

Αλλά και από την πλευρά της υπόλοιπης Αριστεράς πόση πραγματικά στήριξη μπορεί να βρει ο λαός μας από δυνάμεις που ενδιαφέρονται για εκλογικές φιέστες και ποσοστά, ενώ η απουσία τους από τα πραγματικά σοβαρά ζητήματα για το λαό κάνει θόρυβο;

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν για όλους εμάς είναι το ίδιο και εμφανίζεται ξανά και ξανά στην Ιστορία: Αντίσταση ή υποταγή; Η υποταγή είναι «εγγύηση» για τα χειρότερα που έρχονται. Η Αντίσταση είναι εγγύηση για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.

Το καπιταλιστικό –ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν   μεταρρυθμίζεται,  δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση του, δεν εξανθρωπίζεται. ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΚΕ(μ-λ).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ