ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η προπαγάνδα καλά κρατεί. Ο Βαρουφάκης μας κατέστρεψε!

0

Ο Τσίπρας σφυρίζει αδιάφορα, ενώ Μητσοτάκης και Γεννηματά έχουν πάθει αμνησία!...υποσχόμενοι μια νέα επανεκκίνηση.

Να πιάσουμε το νήμα από το 2010, πριν 10 χρόνια. Η Ελλάδα με τη «χρηστή» διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πτώχευσε, έσκασε κανόνι! Ο Βαρουφάκης από τότε με μια σειρά άρθρων του, ως οικονομολόγος καθηγητής, όχι μόνο μιλούσε για την επιμελώς κρυπτόμενη πτώχευση αλλά υποδείκνυε και στους πολιτικούς-επικεφαλής κομμάτων, το τι θα έπρεπε να γίνει με βάση τον οικονομικό ορθολογισμό και τον πατριωτισμό μας.

Μιλούσε για ριζική αναδιάρθρωση του χρέους μας με τη συναίνεση των εταίρων στα πλαίσια του οικονομικού ορθολογισμού και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και για άμεση νομοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων, με δικιά μας πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τις παθογένειες του παρελθόντος.

Υπενθυμίζω ότι το 2014, ενόψει διαφαινόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε «τολμήσει» να πει με παρρησία  ότι το 70% των όσων περιείχε το email Χαρδούβελη ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση ΑΛΛΑ ταυτόχρονα επεσήμαινε ότι το υπόλοιπο 30% ήταν τόσο τοξικό που σκότωνε το 70%. Τότε κατηγορήθηκε από τους αργότερα «συντρόφους» του, σαν δούρειος ίππος του νεοφιλελευθερισμού, αν και αμέσως μετά «χρησιμοποιήθηκε» ως υπουργός οικονομικών…άνευ χαρτοφυλακίου, εν αγνοία του, όπως αποδείχτηκε από τη διαπραγμάτευση του 1ου εξαμήνου του 2015.

Μύθος 1ος: «Κόστος Βαρουφάκη»

Το ότι δεν αυξήθηκε το χρέος ή ότι δεν γκρεμίστηκε το ΑΕΠ επί Βαρουφάκη αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία. Ήταν και τα δύο σχεδόν αμετάβλητα. Ακόμα και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ήταν λίγο καλύτερα όταν παραιτήθηκε από αυτά που παρέλαβε. Τα νούμερα αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν εκτός αν κάποιος αμφισβητεί όχι μόνο την ΕΛΣΤΑΤ αλλά και την Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία.

Οι ένοχοι πάντα χρεώνουν το έγκλημά τους στο θύμα τους. Αυτό κάνει και η τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού. Το δικό τους κόστος: των θαλασσοδανείων, της λιτότητας των μνημονίων, το ξεχαρβάλωμα της κοινωνίας αφού το έβγαλαν σε πλειστηριασμό (30δις, 86δις, 100δις, 200δις) το βάφτισαν «κόστος Βαρουφάκη»…επειδή ήταν ο μόνος ΥπΟΙΚ που τους εναντιώθηκε που, δεν δανείστηκε ούτε ένα ευρώ, δεν έκοψε ένα ευρώ συντάξεων, μισθών ή επιδομάτων, δεν δημιούργησε έλλειμμα , δεν ξεπούλησε δημόσια περιουσία.

Μύθος 2ος: Ο Βαρουφάκης έκλεισε τις Τράπεζες και επέβαλε τα capital controls

Είναι σαν να κατηγορούμε τον γιατρό που υπογράφει το πιστοποιητικό θανάτου ενός ανθρώπου, τον οποίο είχε πυροβολήσει άλλος. Και ποιος «πυροβόλησε;» στη δικιά περίπτωση.

Ο Πρόεδρος  της ΕΚΤ , Μάριο Ντράγκι  με αρωγό τον κεντρικό τραπεζίτη της ΤτΕ, κ. Στουρνάρα. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, κ. Στουρνάρας, στις 15 Δεκεμβρίου του 2014 προέβη σε δήλωση που αποτελεί μοναδικό ατόπημα στην παγκόσμια ιστορία των κεντρικών τραπεζών ότι "η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό" και κάνει αναφορά σε κίνδυνο "ανεπανόρθωτης βλάβης".  Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν θα άρχιζε μαζική εκροή καταθέσεων μετά από τέτοια δήλωση κεντρικού τραπεζίτη.

Ήταν ο προπομπός στην επιχείρηση ασφυξίας μιας κυβέρνησης που δεν είχε ακόμα εκλεγεί και οδήγησε σταθερά στα Capital controls, για τα οποία πίεζε συνεχώς ο κ. Στουρνάρας τον κ. Βαρουφάκη να επιβληθούν (βλ.  25η Απριλίου, σύνοδος κορυφής στη Ρίγα).

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, όταν επισκέφθηκε ο κ. Βαρουφάκης τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και πριν καταθέσει τις προτάσεις του, του ανακοινώθηκε ότι είχε ήδη αποφασιστεί ο αποκλεισμός των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ.

Πραγματικότητα

Σε λίγο θα έχουμε νέα κυβέρνηση. Όμως την τελευταία δεκαετία της κρίσης, οι κυβερνήσεις φεύγουν, τα Μνημόνια και οι ουρές τους μένουν, ως «ενισχυμένη επιτήρηση». Η κρίση δεν θα τερματιστεί κάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

Το ΜέΡΑ25 σηματοδοτεί μια πολιτική επανάσταση που απαιτεί προοδευτικοί άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες να ενωθούν γύρω από το συνεκτικό, ρεαλιστικό του πρόγραμμα…για να σταματήσει η μετανάστευση των νέων μας και να ξαναγυρίσει η ελπίδα στους Έλληνες..

Ευρωπαϊσμός δεν είναι η ανεύθυνη υπακοή σε ότι καταστρέφει την Ευρώπη.

Ευρωπαϊσμός είναι η υπεύθυνη ανυπακοή στους καταστροφείς της Ευρώπης.

Αρετή και Τόλμη θέλει η ευημερία των πολλών!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ