ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Νέος ιός, τρομοκρατεί

0

Είναι η πρώτη είδηση στις μέρες μας... Ποια εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ποιο Νταβός, όλα αυτά είναι μικρά μπροστά στο μεγάλο γεγονός που... καλλιεργούν τα ΜΜΕ... Ένας νέος θανατηφόρος ιός απειλεί την ανθρωπότητα...

Όχι ότι δεν είναι λογικό όλο αυτό, η ζωή είναι ένα σπουδαίο δώρο που οφείλουμε να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας, αλλά στεκόμαστε λίγο περισσότερο στο πώς το προβάλλουν ως νέο τρομοκράτη... Θυμάστε τη γρίπη των πτηνών; Ε, εδώ μάλλον έχουμε κάτι πιο μεγάλο.

Ακούω κάποιους να λένε, βρε η Κίνα είναι... μακριά... Λάθος! Ο κόσμος είναι πολύ μικρός, ένα χωριό, από πολλές απόψεις. Και οι αποστάσεις με τα αεροπλάνα πια, πολύ μικρές... Έτσι μια μεταδιδόμενη αρρώστια, εύκολα μπορεί να πάρει διαστάσεις...

Δείτε τώρα τι διαβάζουμε: Η κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ξεκίνησε το ξέσπασμα ενός νέου ιού, κλείνει τα δίκτυα συγκοινωνιών της και συστήνει στους περίπου 9.000.000 πολίτες ( προσέξτε, η πόλη είναι λίγο πιο μικρή από τον πληθυσμό της χώρας μας…) να μην φεύγουν από την πόλη, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων αναστέλονται από τις 23 Ιανουαρίου, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων, κλείνουν για τους εξερχόμενους επιβάτες.

Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μην φύγουν από την πόλη, παρά μονάχα υπό ειδικές συνθήκες, επικαλούμενα το κυβερνητικό κλιμάκιο που ασχολείται με τον ιό.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια, παρά μόνο αν είναι απαραίτητο, στην πόλη Ουχάν της Κίνας, μετά το ξέσπασμα το νέου κοροναϊού στην πόλη, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Δεδομένων των τελευταίων ιατρικών πληροφοριών, μεταξύ αυτών πληροφοριών σχετικά με μετάδοση (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο και των συστάσεων των κινεζικών αρχών, συστήνουμε να πραγματοποιούνται μονάχα τα ταξίδια που είναι απαραίτητα στην Ουχάν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που συνεδρίασε εκτάκτως στη Γενεύη, προκειμένου να εκτιμήσει την επικινδυνότητα εξάπλωσης του Κοροναϊού, είπε πως  θα αποφασίσει την Πέμπτη αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα ενός νέου κοροναϊού στην Κίνα.

Εάν λάβει τελικά αυτήν την απόφαση, θα είναι η έκτη φορά που κηρύσσεται διεθνής συναγερμός για επιδημία την τελευταία δεκαετία. Είναι φανερό ότι κάτι αλλάζει εντυπωσιακά γύρω μας!

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, είπε ότι δεν είναι έτοιμος σε αυτή τη φάση να αποφασίσει και για αυτό θα παρατείνει για μία ημέρα τις συζητήσεις των ειδικών της επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση.

"Η απόφαση του να κηρυχθεί ή όχι «επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας» είναι μια απόφαση που θα ληφθεί με μεγάλη σοβαρότητα και δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή, παρά μόνο όταν λάβω τις διαθέσιμες αποδείξεις", είπε στους δημοσιογράφους ο Γκεμπρεγιέσους.

Οι θάνατοι από τον νέο κοροναϊό ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 17, με περισσότερα από 540 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και σε ορισμένες άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ.

Λοιπόν, πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό, δεν αντιλέγουμε... Αλλά χρειάζεται ψυχραιμία, όχι πανικός. Ο τελευταίος σκοτώνει πιο πολύ από την ίδια την ασθένεια... Ας το έχουμε αυτό υπόψη μας κάθε φορά που νοιώθουμε πως τα ΜΜΕ αντί να μας ενημερώνουν, όπως έχουν υποχρέωση, μας τρομοκρατούν… Καλό θα μας κάνει…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ