ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κάνοντας εχθρούς!

0

Ένας σίγουρος τρόπος για να κάνεις εχθρούς είναι να φέρνεις ψήφιση στη Βουλή τροπολογίες αλά καρτ! Δείτε το παρακαλώ αυτό επειδή το ζούμε ήδη... Σύμφωνα με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση, την Τετάρτη 29/1/2020, προβλέπεται η μετατροπή των ποινών για όσες ομάδες εμπλέκονται σε αυτό το καθεστώς (ποιο καθεστώς, μήπως ξέρει κανείς να μας πει;), όπως ΠΑΟΚ και Ξάνθη, από υποβιβασμό, σε αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.

Με 156 ψήφους, πέρασε τελικά, η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο (δείτε τι κομψά που λένε τα στημένα παιχνίδια…) η οποία έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις. Οργισμένες αντιδράσεις από ποιους και γιατί; Η είδηση δεν διασαφηνίζει, ρίχνοντας όμως μια ματιά στους πρωτοσέλιδους τίτλους αθλητικών εφημερίδων, μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Ναι, αυτά δεν τα λένε… Λένε όμως με έμφαση και υπονοούμενα ότι στην ψηφοφορία ψήφισαν 246 βουλευτές, εκ των οποίων οι 156 τάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας της κυβέρνησης, ενώ 90 ψήφισαν κατά.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά, ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιώνας, ο οποίος απουσίαζε είχε στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου, ωστόσο αυτή δεν προσμετράτε στο αποτέλεσμα.

Το πολιτικό ρεπορτάζ βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να ξεσαλώσει: Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία ο οποίος μάλιστα δεν είχε στείλει κάποια επιστολή προκειμένου να ενημερώσει για την πρόθεση ψήφου.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν εκείνη την ημέρα στο Παρίσι για τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, απουσίαζαν επίσης ο Νίκος  Δένδιας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κ.α.

Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία της ψηφοφορίας είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Με την τροπολογία για το καθεστώς πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαριο η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας (!),  προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Μερικά σχόλια από τον ΣΥΡΙΖΑ: Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον τροπολογία που αφορά στο καθεστώς πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαρο, «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση.

«Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία – παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ» για να προσθέσει τα εξής:

«Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα : Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».

Αυτές είναι συνηθισμένες δηλώσεις των κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία. Το χειρότερο είναι πόσο υποβαθμίζουν το κοινοβούλιο που υποτίθεται ότι σέβονται και εκτιμούν ως θεσμό. Προσέξτε σε ποιο νομοσχέδιο έβαλαν μια τόσο άσχετη τροπολογία. Και το ακόμα χειρότερο η κυβέρνηση με αυτή την τροπολογία έστρεψε όλους τους αθλητικούς μαγαλοπαράγοντες φίλους της, εναντίον της.

Κι εδώ που τα λέμε, αυτό θέλει τέχνη, για να το καταφέρεις… Ζούμε σε καιρούς παροιμιώδεις και παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα, τη μια μετά την άλλη, τις ανοησίες αυτών που μας κυβερνούν… Ανθρώπινα συστήματα…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ