ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λ. Λαζίδης: «Ο Covid-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας »

0

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο COVID-19 έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας και τον προγραμματισμό μας και πιθανόν να αλλάξει και τον τρόπο που θα ζούμε στο μέλλον.
Είναι σαφές πλέον πώς η εξάπλωση του κορωνοϊού επηρέασε και θα επηρεάζει κάθε μορφή ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Ο κορονοϊός επηρεάζει την αθλητική δραστηριότητα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Είναι ευρέως αποδεκτό πώς ο αθλητισμός συνιστά έναν από τους κυριότερους κοινωνικούς θεσμούς, ωφελώντας του συμμετέχοντες σωματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και ηθικά. 
Ο αγωνιστικός στόχος για φέτος, δεν είναι εφικτός. Εάν συνεχιστεί το lockdown η  χρονιά θα θεωρηθεί χαμένη και χρειάζεται αναπροσαρμογή των στόχων μας. Οι αθλητές νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι, επειδή διακόπηκαν απότομα οι αγώνες  μας και  διότι δεν ξέρουμε εάν συνεχιστούν οι  υποχρεώσεις μας, περιμένοντας την συνέχιση του πρωταθλήματος στη κατηγορία μας . 
Προσπαθούμε  να διατηρήσουμε  την καθημερινότητά μας, όπως ήταν πριν. Να μείνουμε ενεργητικοί. Να λειτουργούμε, σε μεγάλο βαθμό, σαν να μην έχει αλλάξει κάτι,  εξακολουθώντας  να κάνουμε  ατομικές προπονήσεις, πλέον  στο σπίτι μας ή σε πάρκο χωρίς κόσμο. 
Βασικό μέλημα μας είναι  να ακολουθούμε ως  αθλητές το πρόγραμμα που κάναμε μέχρι πρότινος. Προσωπικά,  τηρώ την  διαδικασία του ύπνου, της διατροφής, της άσκησης που υπήρχε πριν. Δε θέλω  αδράνεια, πολύ τηλεόραση, πολύ ενασχόληση με το κινητό. Θέλω κινητικότητα, διάβασμα, επικοινωνία με ανθρώπους και το πνεύμα να βρίσκεται σε εγρήγορση. Δεν είναι περίοδος διακοπών ή ξεκούρασης, θέλει υπομονή. Δεδομένα υπάρχει υπερένταση, ανησυχία, νευρικότητα, για το πώς θα απελευθερωθεί η ενέργεια που έχουμε  μέσα μας , αγωνιώντας για το αύριο του Συλλόγου μας , αλλά και το δικό μας. 
Ως  αθλητές γνωρίζουμε, καλύτερα από τον καθένα, από δυσκολίες, πειθαρχία, συνέπεια. Ας γίνουμε παράδειγμα   για τους υπόλοιπους, συμπολίτες μας. Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, και τα  συναισθήματα, είναι περίεργα.. Μένοντας στο σπίτι έχει και θετικές πλευρές. Είμαστε έγκλειστοι, αλλά υγιείς! Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα όπως, διαβάζουμε, περνάμε χρόνο με τους αγαπημένους ανθρώπους μας, την οικογένεια μας, που ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά. Ας αφήσουμε, για τώρα, το αρνητικό πνεύμα. Σε αυτόν τον αγώνα ας μείνουμε ενωμένοι, ας δουλέψουμε σαν ομάδα με σεβασμό και συνέπεια, ο συλλογικός στόχος μας, να είναι η υγεία μας, η υγεία όλου του κόσμου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ