ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μ. Νικολιδάκης: «Το όραμα μας είναι να φτιάξουμε αθλητικές εγκαταστάσεις»

0

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Επισκοπής, Μιχάλης Νικολιδάκης μίλησε αποκλεστικά στο Ρέθεμνος news για όλα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό πόδοσφαιρο, την Επισκοπή και την προσπάθεια που γίνεται για να δημιουργηθεί κάτι καλό αλλά και το προπονητικό κέντρο που θα είναι σύντομα έτοιμο και αποτελεί προσωπικό στοίχημα για όλους στην ομάδα.

Ποια είναι η γνώμη σας για όλο αυτό που ζούμε αυτή την εποχή λόγω του Covid-19;

«Είναι δύσκολες οι συνθήκες που ζούμε με τον ιό και δεν θα μπορούσε να αποτελούσε εξαίρεση ο αθλητισμός, οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις, τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς που βάζει η κυβέρνηση. Εμείς σαν Επισκοπή και αθλητικό σωματείο έχουμε την υπομονή και την όρεξη να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και ευελπιστούμε σύντομα να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και να ξεκινήσουμε και τους αγώνες για να μπορούμε να έχουμε μια ροή παιχνιδιών και αγωνιστική δράση. Από ότι λένε οι πληροφορίες μας αυτό θα γίνει σύντομα και η Super League 2 όπως και η Football League θα ξεκινήσουν από τις αρχές του νέου έτος και θα μπούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Πως σχολιάζετε την όλη κατάσταση που υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτό γιατί λίγο-πολύ όλοι μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς σαν Επισκοπή δεν θέλουμε να κάνουμε κριτική τι κάνουν οι άλλες ομάδες, γιατί θεωρούμε ότι η κάθε ομάδα πρέπει να κοιτάζει τι κάνει αυτή σαν δική της κουλτούρα και νοοτροπία στο ποδόσφαιρο, εμείς αυτό κάνουμε σαν Επισκοπή. Σίγουρα δεν είναι υγιής μέσω ΕΠΟ και Πολιτείας που γίνεται, όμως και εμείς σαν ομάδες μόνοι μας το έχουμε υποβαθμίσει το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο. Άρα πρέπει όλοι να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε τι φταίει για να μπορούμε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο και να γίνει πιο εμπορικό και πιο ανταγωνιστικό. Εμείς σαν Επισκοπή κοιτάζουμε τον δικό μας σχεδιασμό, τρόπο σκέψης, και κουλτούρα σαν ποδόσφαιρο και θεωρούμε ότι οι μεγάλες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να μας δώσουν παραδείγματα και το κίνητρο για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς που παίζουμε σε μικρότερες κατηγορίες. Αυτό ίσως γίνει τα επόμενα χρόνια και αυτό ελπίζουμε όλοι, να αλλάξει λίγο η νοοτροπίας μας σαν Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Το καλοκαίρι όλοι πίστευαν ότι θα δημιουργούταν δύο όμιλοι στην Super League 2 και οι ομάδες της Football League θα παίζανε εκεί. Πιστεύετε ότι αδικηθήκατε;

«Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα πλάνο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί πιο εύκολα και θα ήταν και πιο υγιής για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή να υπάρχουν δύο όμιλοι διαχωρισμένοι σε Βορρά και Νότο το οποίο θα ήταν και πιο δίκαιο για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για εμάς. Αυτό ήταν ένα πανελλήνιο σχέδιο που θα μπαίνανε όλες οι ομάδες της Football League στην Super League 2. Νομίζω ότι ήτανε το πιο σωστό σχέδιο αυτό και όχι απλά επειδή θα ήμασταν και εμείς ευνοημένοι γιατί κατά περιόδων άλλων χρόνων έχουμε αδικηθεί από αυτές τις αλλαγές και ήταν το πιο υγιές και οικονομικό σχέδιο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί άμεσα. Αυτό ίσως γίνει από την νέα χρονιά, εφόσον λυθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν όπως με τον κορονοϊό αλλά και με τις πιο χαμηλές κατηγορίες που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, όπως είναι η δικιά μας που δεν έχουμε παίξει επίσημο παιχνίδι».

Ποιο είναι το όραμα που έχετε για την Επισκοπή και που πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε;

«Η λέξη όραμα είναι και αυτή μέσα στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει με τις φιλοδοξίες μας και το ποδόσφαιρο που θέλουμε να έχουμε. Αν λοιπόν βάλουμε την λέξη όραμα είναι πως θέλουμε να κάνουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, να έχουμε συνθήκες καλές για να μπορούμε να δουλέψουμε και να έχουμε παιδιά από πίσω. Να μπορούμε να έχουμε γήπεδα και εγκαταστάσεις και να δουλεύουμε σε συνθήκες που είναι φυσιολογικές για το ποδόσφαιρο με χόρτα και άλλες απαιτήσεις που έχει το υψηλό επίπεδο και με την βοήθεια του Δήμου είμαστε σε έναν δρόμο τέτοιο για να κάνουμε αθλητικές εγκαταστάσεις και η ομάδα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις των μεγαλύτερων κατηγοριών. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τις ακαδημίες μας ώστε να μπορούμε να έχουμε παιδιά από πίσω, και αυτό είναι ένα όραμα και αν ολοκληρωθεί άμεσα η ομάδα θα μπορεί να δουλέψει σε πιο μεγάλο βαθμό απαιτήσεων για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις μεγαλύτερες κατηγορίες και αν αυτό γίνει άμεσα θα πάμε πιο ψηλά από την Football League. Έχουμε την όρεξη- τον σχεδιασμό- το θέλω και είμαστε σε ένα τέτοιο πλάνο. Άρα όλος αυτός ο συνδυασμός εγκαταστάσεων, γηπέδων και το σχέδιο που έχουμε σαν ρόστερ και πλάνο, είναι για κάνουμε κάτι παραπάνω από εκεί που είμαστε και άμα γίνουν οι γηπεδικές συνθήκες η ομάδα θα δουλέψει πιο αξιόλογα.  Έχουμε καλούς προπονητές με τον κύριο Βέλιτς επικεφαλής  και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε μεγαλύτερα όνειρα».

Θα μας μιλήσετε για την ομάδα και για τους στόχους που έχετε οριοθετήσει για την εφετινή σεζόν;

«Η ομάδα της Επισκοπής σχεδιάστηκε για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα της Football League, νομίζω ότι έχουμε κάνει πολύ καλές επιλογές και εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον προπονητή μας και των υπευθύνων στο κομμάτι των μεταγραφών. Έχουν έρθει νέα παιδιά φιλόδοξα, που έχουν όνειρα τα οποία διαθέτουν και καλό χαρακτήρα που ταιριάζει με την φιλοσοφία της ομάδας. Εμείς αυτή την περίοδο μέχρι και σήμερα κάνουμε ατομικές προπονήσεις για να είμαστε σε φόρμα και για να μην μείνουμε πίσω στην προετοιμασία που είχαμε κάνει τον Σεπτέμβριο και έτσι θα είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση όταν θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις μας. Η ομάδα κάνει μεγάλο αγώνα και κόπο, αγαπάμε την ομάδα μας- τον αθλητισμό και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε σχεδιασμένοι για να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα με ότι αυτό συνεπάγεται».

Πόσο σημαντικό είναι για την Επισκοπή που σε λίγο καιρό θα έχει το δικό της προπονητικό κέντρο;

«Η λέξη προπονητικό κέντρο θα χτιστεί γιατί για να γίνει ένα κέντρο αυτό σημαίνει ότι θα έχει πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου μαζί, αυτό λέει η λογική. Εμείς θα διεκδικήσουμε με την πρόοδο της ομάδας και με τις απαιτήσεις της κατηγορίας που θα παίζουμε αν θα είναι κέντρο η θα είναι μόνο ένα γήπεδο. Ο σχεδιασμός είναι και στου Γάλλου να γίνουν βοηθητικοί χώροι για την ομάδα μας και όχι μόνο, όπως και στον Τσεσμέ όπου βοηθάει και ο Δήμος αλλά και η ομάδα για να αποκτήσουμε άμεσα το γήπεδο όπου θα μπορούμε να κάνουμε άμεσα προπόνηση. Δυστυχώς τώρα λόγω χειμώνα έχουν σταματήσει τα έργα γιατί δεν βοηθάνε οι συνθήκες με την βροχή που γίνεται να κάνουμε έργα χωματουργικά, άρα είναι ένα σχέδιο και στον Τσεσμέ αλλά και στου Γάλλου όπου θα δώσουν άλλη ώθηση στην Επισκοπή αλλά και στο ποδόσφαιρο του νομού.  Αυτό για μας είναι ένα έργο που το διεκδικούμε με το «θέλω μας» και την πορεία της ομάδας, αν η ομάδα είναι σε μια υψηλή κατηγορία όπως είμαστε τώρα, και η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνου θα μας βλέπει σαν μια ομάδα που μπορεί να καταφέρει πράγματα και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσουμε και εμείς πράγματα, όπως το αθλητικό κέντρο. Όπως είπα το αθλητικό κέντρο σημαίνει πολλά γήπεδα μαζί και εμείς το θέλουμε αυτό γιατί θέλουμε να επενδύσουμε και στις ακαδημίες μας, να έχουμε γήπεδα με χόρτο για να δουλέψουνε οι προπονητές μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έτσι το όραμα μας είναι το κέντρο αλλά αυτό χτίζεται καθώς δεν μπορεί να γίνει μέσα σε δέκα μήνες, αλλά σιγά- σιγά».

Πόσο δύσκολο είναι σε αυτή την εποχή να υπάρχει κάποιος που να βάζει λεφτά σε ομάδα, και τι είναι αυτό που σας δίνει κίνητρο για να συνεχίσετε να το κάνετε;

«Να βάζεις λεφτά σε ομάδα και στο ποδόσφαιρο έτσι όπως είναι σήμερα δεν είναι υγιής σίγουρα αλλά η ομάδα από πέρυσι είχαμε μηδέν έσοδα στην κατηγορία της Γ΄Εθνικής Κρήτης, όπου βγήκαμε πρωταθλητές και κερδίσαμε το δικαίωμα να παίξουμε σε μια ανώτερη κατηγορία. Τώρα με την Football League και σύμφωνα με την πληροφορίες που έχουμε, θα πάρουμε ένα σοβαρό ποσό  για την συγκεκριμένη εποχή που αυτό το πόσο αν κάνουμε τις επιλογές που πρέπει, για παίκτες και τα υπόλοιπα έξοδα, είναι ένα ποσό που μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις και το βασικό οικονομικό πλάνο της ομάδας. Όσο η ομάδα προχωράει κατηγορίες και ανεβαίνει επίπεδο, σε αντίθεση με πέρυσι που είχαμε μηδέν έσοδα από την πολιτεία και τις χορηγίες των τηλεοπτικών, αν εφόσον όλα πάνε καλά και παίξουμε επίσημους αγώνες θα πάρουμε ένα ποσό αρκετά σοβαρό για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Εμείς λοιπόν σαν παράγοντες που είμαστε οφείλουμε να το διεκδικήσουμε και κάνουμε τα πάντα για να μπορεί η ομάδα να είναι οικονομικά καλά, αλλά δεν είναι όμως υγιή όλο αυτό. Εμάς όμως μας αρέσει γιατί αγαπάμε την Επισκοπή, αγαπάμε το ποδόσφαιρο, για αυτό λοιπόν είμαστε κοντά στον χώρο αυτό. Σε θέμα λογικής όμως και σε οικονομικό πλάνο δεν είναι βιώσιμο».

Ένα μήνυμα στον κόσμο για τις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτή την περίοδο.

«Χρειάζεται υπομονή από όλους, πρέπει να υπάρχει σύνεση, να είμαστε όλοι συνεπείς σε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε τους γύρω μας και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας. Η λέξη που πρέπει για μένα είναι η πιο σημαντική επαναλαμβάνω είναι η υπομονή και πιστεύω ότι θα περάσει σύντομα όλο αυτό και θα επανέλθουμε ξανά στην κανονικότητα μας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ