ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο αθλητισμός εκπέμπει SOS και οι ομάδες του Ρεθύμνου αγωνιούν για την επόμενη μέρα

0

Εκτός από τις πρώτες κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ υπάρχουν και μικρότερες κατηγορίες που ακόμα δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το τι σχετικά θα γίνει, με το μέλλον να  προμηνύεται ζοφερό. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε όλη την Ελλάδα έχει περάσει στο περιθώριο με την Πολιτεία να δείχνει ότι δεν θέλει και δεν την νοιάζει να βρεθεί λύση, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που ταλανίζουν χιλιάδες σωματεία σε όλα τα αθλήματα, με αθλητές να έχουν φτάσει σε απόγνωση και διοικήσεις έτοιμες να καταρρεύσουν και πολλοί πρόεδροι να είναι ένα βήμα από το να τα παρατήσουν.

Βέβαια δεν είναι μόνο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αφού και οι επαγγελματικές κατηγόριες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στα άλλα αθλήματα ζούνε το θέατρο του παραλόγου, πηγαίνοντας από Παρασκευή σε Παρασκευή για να μάθουν πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν αλλά οι μέρες περνάνε, η κλεψύδρα τελειώνει και φως στο τούνελ δεν φαίνεται. Όσο ματώνουν οι ομάδες τόσο μεγαλώνει η αδιαφορία της Πολιτείας για αυτές.

Η Επισκοπή είναι μια ομάδα που έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Football League, το οποίο όπως μάθαμε την Πέμπτη θα καταργηθεί με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο χωρίς να γίνει γνωστό που θα πάνε αυτές οι ομάδες. Η Επισκοπή όπως και άλλες ομάδες σε πανελλήνιο επίπεδο πληρώνει κανονικά και περιμένει με αγωνία την έναρξη, χωρίς ωστόσο να παίρνει απαντήσεις. Σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, η ομάδα του Ρεθυμνιακού έχει επενδύσει πολλά λεφτά σε παίκτες- φροντιστές- προπονητές και πρόλαβαν μόνο να αγωνιστούν σε τέσσερα παιχνίδια και μετά η ομάδα να χάνεται στην άβυσσο της ανεπαρκείας της Πολιτείας και χωρίς να μπορεί να πάρει τα λεφτά που έχει επενδύσει πίσω. Ο Αστέρας Ρεθύμνου στηρίχτηκε στα δικά του παιδιά που βγήκαν πρωταθλητές στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΡ πέρυσι και δεν τους επιτρέπεται να ζήσουν το «όνειρο τους» στην Γ΄Εθνική, και από την άλλη η διοίκηση της ομάδας που έχει ανέβει επίπεδο προωθώντας το κοινωνικό της έργο στο έπακρο.  Ο Άρης Ρεθύμνου και εκείνος με την σειρά του στηρίχθηκε στα δικά του παιδιά περιμένοντας τις αποφάσεις για το αν θα παίξουν φέτος.

Η σύγκρουση ΕΠΟ-Πολιτείας δεν φαίνεται να έχει αντίκτυπο σε όλη αυτή την αναμονή αφού και η ΕΠΟ μοιάζει ανίκανη να προασπίσει τα συμφέροντα των ομάδων της και δείχνει να ασχολείται μόνο με Super Leauge 1-2.

Στο μπάσκετ το Ρέθυμνο Cretan Kings μετά την φυγή του Κωστή Ζομπανάκη έκανε μια προσπάθεια με τα δικά της παιδιά και με όνειρα να επιστρέψει κάποια στιγμή εκεί που ανήκει, χωρίς όμως να μπορεί να αγωνιστεί και να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Η Ακαδημία Ρεθύμνου και αυτή με νέα παιδιά και με προσπάθεια να αναδείξει αθλητές και παιδιά με ήθος. Η κόντρα που υπήρξε και στο μπάσκετ μεταξύ ΕΟΚ και υφυπουργείου δεν έχει δώσει το πάτημα να μπει η ομοσπονδία μπροστά και μάλλον σε αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι σε λίγους μήνες η τωρινή διοίκηση θα φύγει, δίνοντας την σκυτάλη σε νέους ανθρώπους.

Στις γυναίκες Αστέρας Ρεθύμνου, ΟΠΕΡ και Αρκάδι εκπροσωπώντας ποδόσφαιρο, Βόλεϊ και μπάσκετ  αν και υπήρχε η αίσθηση ότι θα ξεκινήσουν, δεν έχουν λάβει απάντηση.

Έτσι πέρασε ακόμα μια Παρασκευή χωρίς καμία αναφορά στον αθλητισμό που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από τους πιο επικίνδυνους φορείς για εξάπλωση του Covid-19 αλλά ο συνωστισμός που παρατηρείται σε όλα τα κέντρα της Ελλάδας, δεν είναι επικίνδυνος. Σημειωτέων ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα σε όλη την Ευρώπη που δεν διεξάγονται αγώνες σε ερασιτεχνικό επίπεδο. 

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ