ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα κατάφερε ξανά η Μηλάκη

0

 

ΣΤΗΝ 6η ΘΕΣΗ ΣΕ ELIMINATION ΚΑΙ ΟΜΝΙΟΥΜ Η ΑΡΓΥΡΩ ΜΗΛΑΚΗ ΣΤΟ 3ο ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ!

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2024!

 

Δικαιωματικά αξίζει η αναφορά σε εκείνη ως μία από τις καλύτερες ποδηλάτισσες στον κόσμο. Η Αργυρώ Μηλάκη τα κατάφερε ξανά, πραγματοποιώντας τρομερές εμφανίσεις στο 3ο σκέλος του Nations Cup που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας. Τερμάτισε 6η στο αγώνισμα του Elimination και στο Όμνιουμ.

Η αθλήτρια του ΠΑΣ Άτλα, η πρωταθλήτρια της χώρας μας, Αργυρώ Μηλάκη, έκανε πάλι το θαύμα της. Η σκληρή δουλειά, η υπομονή, η επιμονή και η αφοσίωση την έχουν μετατρέψει σε ποδηλάτισσα παγκόσμιας κλάσης. Έπειτα, λοιπόν, από την επιτυχημένη παρουσία της στα Παγκόσμια Κύπελλα πίστας σε Γλασκώβη και Καναδά βρέθηκε στην Κολομβία με την Εθνική ομάδα ποδηλασίας και τον προπονητή σπριντ, Λάμπρο Βασικόπουλο, για να… τριτώσει το καλό.

Την πρεμιέρα της την πραγματοποίησε στην 2η μέρα της διοργάνωσης, συμμετέχοντας στο Elimination, όπου τερμάτισε στην 6η θέση. Για να καταλάβουμε το επίπεδο, την 1η θέση πήρε η χρυσή Ολυμπιονίκης, Τζένιφερ Βαλέντε. Η συνέχεια της αθλήτρια μας δόθηκε την επόμενη μέρα στο Όμνιουμ, όπου με 84 πόντους κατέκτησε την 6η θέση, επίσης. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε με την 7η θέση στο Σκρατς, ήταν 11η στο Tempo Race, 10η στο Elimination και έκλεισε με την 3η στον τελικό των Πόντων, κερδίζοντας δύο από τα οκτώ σπριντ.

Με αυτό τον τρόπο, η Αργυρώ Μηλάκη ολοκλήρωσε το Nations Cup στην 5η θέση της γενικής κατάταξης της διοργάνωσης με 936 πόντους, ενώ στο Elimination σημείωσε σημαντική πρόοδο ανεβαίνοντας στην 10η θέση.

Ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου αισθάνεται υπερήφανος για την Αργυρώ Μηλάκη, την οποία συγχαίρει για τις νέες επιτυχίες της… που μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την ελληνική ποδηλασία γυναικών στον παγκόσμιο χάρτη.

 

ΑΡΓΥΡΩ ΜΗΛΑΚΗ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ»

Σε δηλώσεις της, η σπουδαία πρωταθλήτρια μας, Αργυρώ Μηλάκη, αναφέρθηκε στις νέες διακρίσεις της, σημειώνοντας πως η σκληρή δουλειά ανταμείβεται, ενώ τόνισε πως επόμενος στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το παγκόσμιο κύπελλο. Καταφέραμε να φέρουμε δύο θέσεις στην πρώτη 6άδα τόσο στο Όμνιουμ όσο και στο Elimination! Η σκληρή δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μου καθημερινά αρχίζει και φαίνεται... Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε επιθετική τακτική και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Ξεκινήσαμε τη πορεία μας έναν χρόνο πριν και η αλήθεια είναι ότι δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήμασταν σε αυτό το επίπεδο μέσα σε 8 μήνες, όμως έχω στο πλευρό μου ένα πολύ καλό προπονητή και αυτό μου δίνει πολύ μεγάλη αισιοδοξία.

Επόμενος στόχος μας το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο!».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ: «ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ»

Ο προπονητής των επιτυχιών, Γιώργος Βαρβεράκης, μίλησε για τις νέες σπουδαίες επιτυχίες της αθλήτριας του, αναφέροντας: «Αυτές οι επιδόσεις την ανεβάζουν στη 10η θέση του Elimination και την 5η του Όμνιουμ, όσον αφορά στα παγκόσμια κύπελλα. Είναι μια απόδειξη της καλής δουλειάς και της προόδου της αθλήτριας που την καθιερώνουν πλέον στην παγκόσμια ελίτ.

Οι πολύτιμοι βαθμοί μας ανεβάζουν ατομικά αλλά και σαν χώρα στην παγκόσμια κατάταξη σε μια περίοδο που η Ολυμπιακή πρόκριση έχει ήδη ξεκινήσει.

Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτές τις νέες μεγάλες επιτυχίες!».

#UCI Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας - Hellenic Cycling Federation #ΠΑΣ_Ατλας #cycling UCI #Nations_cup #Colombia

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ