ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο: Καθιστά απαραίτητη την ανανέωση της λαϊκής εντολής

0

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε προ λίγων ημερών ομιλία στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών. Οπωσδήποτε ένα τέτοιο γεγονός είναι άξιο θαυμασμού και αποτελεί κορυφαίο πολιτικό επίτευγμα, όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν κατάφερε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών. Η διαπίστωση αυτή δεν αποτελεί λεκτική υπερβολή αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέπεσε σε εξαιρετικά σφάλματα προσβάλλοντας την ιστορία της χώρας μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στον λόγου του, θύμισε πως η Αρχαία Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία γεμίζοντας όλους τους Έλληνες περηφάνια, όμως, το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο υποστήριξε πως στην σύγχρονη ιστορία οι  Η.Π.Α υπερασπίζονται την Δημοκρατία, ξεχνώντας μάλλον πως η Αμερική έχει ανοιχτό πόλεμο με όποια χώρα διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου. Δεν πρέπει να λησμονούμε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Αμερική με την Ελλάδα εναντιώνονται σε κάθε αυταρχικό ηγέτη που με τον στρατό και την βία προσπαθεί να επιβληθεί. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως οι Η.Π.Α έχουν έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς παγκοσμίως και δεν διστάζουν να τον χρησιμοποιήσουν, άμεσα ή έμμεσα, όποτε νιώσουν ότι απειλούνται τα συμφέροντα τους.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως να μην ξεχάσουμε είναι ο παραλληλισμός του Παρθενώνα με το μαυσωλείο του Λίνκολν, γεγονός που προσβάλει την ιστορία μας και φανερώνει πως ο πρωθυπουργός μας μάλλον δεν σέβεται την ιστορία της πατρίδας του. Με δεδομένα τα παραπάνω δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ο αρχηγός της κυβέρνησης σε ξένο κοινοβούλιο παρομοίασε τους αμυνομένους στρατιώτες και αμάχους του Μεσολογγίου με τους αζοφικούς στρατιώτες που ήταν κλεισμένοι στην Μαριούπολη.

Ο πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δυστυχώς, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την γεωπολιτική σκακιέρα. Εντούτοις κατάφερε να μετατρέψει την Ελλάδα μας σε μια περιοχή που ευλαβικά θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτείων χωρίς η ίδια να διασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο την εδαφική της ακεραιότητα. Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό πως είναι επιτακτική ανάγκη θα να ανανεωθεί σύντομα η λαϊκή εντολή. Θεωρώ, πως όταν ένας πρωθυπουργός πέφτει σε τόσο προφανή αλλά και ενοχλητικά σφάλματα είναι ανάγκη να ακούσουμε τι έχει να πει ο κόσμος για την στάση του αυτή.    

 

*Αναστάσιος Καλαντζής, είμαι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ