ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων αποφάνθηκαν…

0

Πρώτη και με διαφορά, τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το τελευταίο «κύμα» δημοσκοπήσεων.

Τέσσερις εταιρείες (Μarc, Pulse, Alco και MRB) που έδωσαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες  ώρες τα αποτελέσματα των μετρήσεων τους, δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα μπορεί να κινηθεί πάνω από το όριο των ευρωεκλογών του 2019 και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών. H Μarc εκτιμά ότι η ΝΔ ξεπερνά τα ποσοστά του 2019 (33,12%) ενώ η PULSE υπολογίζει ότι μπορεί πλέον να φτάσει ως το 35,9%.

Σε ότι αφορά τη μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να αποκτά ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο καταγράφεται και από τις τέσσερις εταιρείες στην τρίτη θέση ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η κόντρα του ΚΚΕ με την Ελληνική Λύση για την 4η θέση, με το κόμμα Βελόπουλου να έχει προβάδισμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των αναποφάσιστων - οι 6 στους 10 είναι γυναίκες και το 47% είναι στις ηλικίες από 45 έως 65 ετών, όπως επίσης και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκλογέων αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ακρίβεια και τα οικονομικά θέματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ