ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Interview για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Δούκα, δεύτερος ο Ανδρουλάκης

0

Δημοσκόπηση της Interview για την «Political» αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέο αρχηγό δίνει προβάδισμα στον Χάρη Δούκα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας φαίνεται να προηγείται του σημερινού προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες έχουν απαντήσει και για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Για τις δεύτερες κάλπες, οι οποίες θα βγάλουν νέο αρχηγό, φαίνεται πως για την ώρα προκύπτουν τρία σενάρια.

Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται να χάνει και από τον Χάρη Δούκα, αλλά και από τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ στην τρίτη περίπτωση που στις 13 Οκτωβρίου θα έχει αντίπαλο την Άννα Διαμαντοπούλου, φαίνεται να κερδίζει και να επανεκλέγεται αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρου και στο ερώτημα «Σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για εκλογή προέδρου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;», τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  •     Χάρης Δούκας: 27,6%
  •     Νίκος Ανδρουλάκης: 21,1%
  •     Άννα Διαμαντοπούλου: 18,6%
  •     Παύλος Γερουλάνος: 16,5%
  •     Μιχάλης Κατρίνης: 11%
  •     Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,2%
  •     Γιάννης Κανελλάκης: 1%
  •     Δεν έχω αποφασίσει ακόμα: 2%

Τα 3 σενάρια για τον 2ο γύρο στις εκλογές για αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ

Στα τρία σενάρια που προκύπτουν για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να χάνει από τους Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο, όχι όμως και από την Άννα Διαμαντοπούλου.

1ο σενάριο: Ανδρουλάκης - Δούκας

Στο ερώτημα «Στην περίπτωση δεύτερου γύρου μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;», προηγείται ο Χάρης Δούκας με ποσοστό 44,4%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω, στο 33,5%. Στο 13,5% είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων.

2ο σενάριο: Ανδρουλάκης - Γερουλάνος

Στο 2ο σενάριο που δίνει η Interview ο Νίκος Ανδρουλάκης χάνει από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος πιάνει 45,2%, αφήνοντας πίσω τον κ. Ανδρουλάκη στο 28,6%, με τους αναποφάσιστους στο 12,9%.

3ο σενάριο: Ανδρουλάκης - Διαμαντοπούλου

Στο 3ο σενάριο που θέλει την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου να περνάει στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να την κερδίζει. Στο ερώτημα «Μεταξύ Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;», οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον κ. Ανδρουλάκη με ποσοστό 41,9% έναντι 26,3% στην κ. Διαμαντοπούλου και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 12,8%.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ