ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Περιορίζει με ευφάνταστους τρόπους το άτμισμα των νέων - "Γεύση μούρο αντί για ντόνατ"

0

Όσο καλά τα πηγαίνει στο κάπνισμα η Νέα Ζηλανδία, τόσο χαμηλό βαθμό παίρνει στο άτμισμα στις νέες ηλικίες, το οποίο έχει βάλει στόχο να περιορίσει, με νέα δέσμη μέτρων που θα τη βοηθήσουν να καταπολεμήσει αυτή την τάση.

Σήμερα, Τρίτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τα περισσότερα vapes μίας χρήσης, αλλά και την πώλησή τους σε καταστήματα που βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Υπάρχει, όμως, και ένας πιο ευφάνταστος τρόπος για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, επιβάλλοντας πιο γενικές περιγραφές στις γεύσεις των ηλεκτρονκών τσιγάρων. Έτσι, αντί για "ντόνατ ζελέ φράουλας", θα υπάρχουν γεύσεις όπως "μούρα", που σίγουρα αντηχούν λιγότερο ελκυστικές στους νεαρούς "ατμιστές".

Ο αριθμός των εφήβων που ατμίζουν στη Νέα Ζηλανδία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία πέντε χρόνια, παρόλο που το κάπνισμα τσιγάρων έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδά του.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα πέρυσι, το κάπνισμα στη Νέα Ζηλανδία είχε πέσει στο 8% –ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο– αλλά η αύξηση των ατμιστών ήταν πολύ μεγαλύτερη από την πτώση των καθημερινών καπνιστών.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ