ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πονοκέφαλος για τους αλιείς της Κρήτης οι λαγοκέφαλοι

0

 Μία σημαντική συνεδρίαση για το μέλλον της αλιείας στην Κρήτη πρόκειται να λάβει χώρα την Τετάρτη 31.07.2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης στις 11:00 το πρωί.

Στην συνεδρίαση προεδρεύει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης και ένα από τα βασικά θέματα είναι το μείζον πρόβλημα που δημιουργούν τα εισβολικά είδη (π.χ. λαγοκέφαλοι κ.α.) στους ψαράδες της Κρήτης, τις ζημιές που προκαλούν τόσο στα αλιευτικά είδη όσο και στα υπόλοιπα ψάρια.

Στη σύσκεψη, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν αλιείς από ολόκληρη την Κρήτη, πρόκειται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της διεκδίκησης αποζημιώσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εντοπίζεται κυρίως στην ανατολική Κρήτη αλλά επηρεάζει και πλήττει τους ψαράδες σε ολόκληρο το νησί» ανέφερε στο Cretalive ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τζεδάκης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί επίσης και το θέμα με τον αλιευτικό τουρισμό και τα σχετικά σεμινάρια που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στους ψαράδες του νησιού. «Μετά τα σεμινάρια είχαμε 10 επιπλέον αιτήσεις από ψαράδες για να μπουν στον αλιευτικό τουρισμό» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.

«Ο αλιευτικός τουρισμός είναι ένα νέο προϊόν, μία εμπειρία ζωής για τους επισκέπτες της Κρήτης το να μπουν στο καΐκι μαζί με τον ψαρά, να βιώσουν από κοντά την διαδικασία του ψαρέματος ενώ μπορεί να προσδώσει πρόσθετα έσοδα για τους ψαράδες και γι’ αυτό άλλωστε διοργανώθηκαν και τα σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης» κατέληξε ο ίδιος.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ