ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η πολύτιμη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ χρειάζεται προσωπικό - Καλύπτει όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο

0

Σωτήρια για τους μικρούς ασθενείς της Κρήτης και του Νότιου Αιγαίου είναι η μοναδική στο νησί, Πολυδύναμη Εντατική Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ ,που παρέχει εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη όλων των παιδιατρικών περιστατικών.

Το τμήμα εφημερεύει 365 μέρες τον χρόνο  και το ηλικιακό εύρος των παιδιών που νοσηλεύει, είναι από 30 ημερών έως κάτω των 18 ετών.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του τμήματος, επίκουρη καθηγήτρια Σταυρίνα Ηλία, υπάρχει πάντα έτοιμη έμπειρη στα παιδιά, πολυδύναμη ομάδα άμεσης υποστήριξης και αντιμετώπισης των οξέων καταστάσεων.

Το κλινικό έργο αυξάνεται κατά πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε ο παιδιατρικός πληθυσμός στη νότια νησιωτική Ελλάδα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής περιόδου.

Το μεγαλύτερο μέρος των περιστατικών, όπως εξηγεί η κ. Ηλία, είναι επείγουσες καταστάσεις, χειρουργικές ή παθολογικές.

Η πηγή των περιστατικών της είναι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  και οι κλινικές που νοσηλεύουν παιδιά του ΠαΓΝΗ, όπως Παιδιατρική Κλινική, Παιδοαιματολογική-Ογκολογική Κλινική και Παιδοχειρουργική Κλινική, με τις σχετικές ειδικότητες, όπως παιδο-ορθοπαιδικά, παιδο-νευροχειρουργικά, ΩΡΛ και αμιγώς παιδοχειρουργικά περιστατικά.

Επιπλέον, παιδιά μπορούν να μεταφερθούν από τα νοσοκομεία όλων των νομών της Κρήτης και ολόκληρης της νότιας νησιωτικής Ελλάδας,με αεροδιακομιδή.

Τα παιδιά που νοσηλεύονται έχουν κάποια οξεία οργανική ανεπάρκεια ή πρόκειται για ασθενείς με υποκείμενο νόσημα, ή συννοσηρότητα που εμφανίζει σοβαρές επιπλοκές από τα διάφορα συστήματα.

Ακόμη παιδιά  που δυνητικά μπορεί να προβληματίσουν τον εκάστοτε γιατρό  για επικείμενη επιδείνωση της κατάστασης ή κατάσταση που χρειάζεται εντατική παρακολούθηση και άμεση παρέμβαση.

Εκτός από το κλινικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει και φροντίδα παιδιών στο σπίτι, η Μονάδα επεκτείνεται στην δωρεά οργάνων και έχει πολυσύνθετο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλο το ιατρικό προσωπικό και η πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σχετικούς με το αντικείμενο της εντατικής παιδιών .

Μια τόσο πολύτιμη και αναγκαία Μονάδα για την Κρήτη, πρέπει σαφώς να ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό.

Χρειάζεται να προκηρυχθούν θέσεις για επιπλέον 3 γιατρούς, καθώς 2 εντατικολόγοι της μετακινήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε άλλα νοσοκομεία.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ