ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Γεωτεχνικοί: Απαραίτητη η δημιουργία τμ. Πρασίνου στην Περιφέρεια για τον καθαρισμό του ΒΟΑΚ από τη βλάστηση

0

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει την ευθύνη για τη συντήρηση και διαχείριση όλου το Εθνικού Οδικού Δικτύου (ΒΟΑΚ) της Κρήτης, από Φαλάσσαρνα μέχρι Σητεία, και όλους τους κάθετους που ενώνουν το Ηράκλειο με λιμάνια ή/και αεροδρόμια (Σούδα- Αεροδρόμιο Χανίων, Ηράκλειο- Αγ. Γαλήνη, Ηράκλειο-Ιεράπετρα, Ηράκλειο-Βιάννος κτλ), στους  οποίους υπάρχει βλάστηση που χρήζουν κλαδοκοπών και καθαρισμών σε ετήσια βάση αλλά και εμπλουτισμό της βλάστησης σε πάρα πολλά σημεία αυτού. Την αρμοδιότητα αυτή την έχει  η Γενική Διεύθυνση Υποδομών – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.  Το δίκτυο των οδών αυτών είναι μεγάλο και εξυπηρετεί τα διερχόμενα οχήματα των κατοίκων αλλά των εκατομμυρίων επισκεπτών του νησιού. Η διαχείριση  του πρασίνου  στους δρόμους αυτούς αφορά την οδική ασφάλεια των πολιτών, την αισθητική εικόνα οδικών αξόνων  και το περιβάλλον.

Το  ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης, κρίνει  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τη δημιουργία ενός τμήματος Πράσινου στην Περιφέρεια  Κρήτης και για το λόγο αυτό έστειλε σχετική πρόταση για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Κρήτης στις 14-8-2024.

Το νέο Τμήμα Πρασίνου πρέπει να ενταχθεί είτε στην Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης είτε ως αυτοτελές τμήμα στην Γενική Δ/νση Υποδομών.

Επειδή οι οργανισμοί πρέπει να επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις,  πιστεύουμε ότι η δημιουργία και στελέχωση Τμήματος Πρασίνου στην Περιφέρεια Κρήτης είναι επιτακτική. Θα βοηθήσει στην συνεργασία και την καλύτερη διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν τους χώρους πρασίνου με θετικά αποτελέσματα τόσο στο περιβάλλον και την αισθητική των χώρων αλλά και την οδική ασφάλεια που είναι το κυριότερο ζητούμενο στους δρόμους του νησιού μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ