ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συγκίνησε ο Κρητικός λιμενικός που συμμετείχε στη διάσωση του μικρού Ιωνά - Τι λέει ο ίδιος και τι γράφει η αδερφή του γι’ αυτόν

0

 Η αδερφή του Κρητικού λιμενικού για την διάσωση του μικρού Ιωνά

Συγκίνησε ο Κρητικός λιμενικός, Γιάννης Κουφάκης ο οποίος υπηρετεί στην ακριτική Τήλο και συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης του μικρού Ιωνά, του προσφυγόπουλου 50 ημερών, που αποκλεισμένο με τους γονείς του, είχαν εγκαταληφθεί σε μια απόκρημνη πλευρά του νησιού κι έπινε γάλα με θαλασσινό νερό για τρεις ημέρες.

«Δε νιώθω περήφανη για τον αδερφό μου, έκανε το αυτονόητο, αυτό που θα έκανε καθένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος! Νιώθω θυμό που ζω σε ένα κόσμο που πρέπει να σώζονται βρέφη από λέμβους και δικαίωση που όλες οι θυσίες αποκτούν αξία όταν σώζεις μια Ζωή!», αναφέρει η αδερφή του.

«Τον λένε Γιάννη και είναι Λιμενικός. Δεν φορά στολή γιατί προφανώς δεν ήταν σε ώρα υπηρεσίας, εκεί είσαι υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο. Έχει και αυτός ένα μωρό που έχει να πει μπαμπά δύο μήνες τώρα... Έχει και μια μάνα που κάθε μέρα διαβάζει ότι οι λιμενικοί πνίγουν κόσμο στο Αιγαίο…

Δε νιώθω περήφανη για τον αδερφό μου, έκανε το αυτονόητο, αυτό που θα έκανε καθένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος! Νιώθω θυμό που ζω σε ένα κόσμο που πρέπει να σώζονται βρέφη από λέμβους και δικαίωση που όλες οι θυσίες αποκτούν αξία όταν σώζεις μια Ζωή!

Καλώς ήρθες μωράκι στον υπέροχο κόσμο μας! Καλώς να ορίσεις Giannis Koufakis στην οικογένεια σου».

Η ανάρτηση της αδερφής του:

Τι λέει ο Γιάννης Κουφάκης

Ο ίδιος ο Γιάννης Κουφάκης αναφέρει για την διάσωση: «Κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!», αναφέρει σε ανάρτησή του ο ίδιος ο Γιάννης Κουφάκης, «τα εύσημα πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Όσον αφορά την φωτογραφία με τη διάσωση του μωρού που απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου... καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας!

Με συγκινείτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ' τα παιδιά σου και τους αγαπημένους σου τόσο καιρό… τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!

Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω… το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ. Σας ευχαριστούμε και πάλι!».

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ