ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: «Ανάσα» το άνοιγμα των σφαγείων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι - Οι επιπτώσεις και η οικονομική ζημιά των κτηνοτρόφων

0

 Πυρετώδεις  οι ρυθμοί στα σφαγεία σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, τα οποία άνοιξαν σήμερα, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω πανώλης, σε περιοχές όπου δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα

Ανάσα στον κτηνοτροφικό κόσμο από το άνοιγμα των σφαγείων στα Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, με χιλιάδες αιγοπρόβατα να οδηγούνται προς σφαγή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα βιοασφάλειας.

Η κίνηση «χτυπά κόκκινο» από νωρίς το πρωί, ενώ μόνο στα σφαγεία του Μυλοποτάμου, όπου υπολογίζεται ότι θα οδηγηθούν προς σφαγή περισσότερα από 7.500 αμνοερίφια μέχρι την Πέμπτη ενώ σε επίπεδο Κρήτης, εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα 15.000 αμνοερίφια.

Όπως υποστηρίζουν κτηνοτρόφοι, πέρα από τις θετικές εξελίξεις με το άνοιγμα των σφαγείων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, υπήρξε οικονομική ζημιά στον κλάδο καθώς οικονομικές συμφωνίες τινάχθηκαν στον αέρα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, με τους κτηνοτρόφους να επιβαρύνονται οικονομικά και με τα επιπλέον κόστη εκτροφής.

Παράλληλα, κτηνοτρόφοι τονίζουν την ανάγκη άρσης της μετακίνησης των ζώων τα οποία κινδυνεύουν να ψοφήσουν λόγω έλλειψης νερού.

Την ίδια ώρα, κτηνοτρόφοι καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη πτώση στις τιμές των αρχικών συμφωνιών που είχαν κάνει με ζωέμπορους καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις συμπιέζονται οι τιμές προς τα κάτω, με την μείωση στις τιμές παραγωγού να αγγίζει το ένα ευρώ το κιλό.

Στο Ηράκλειο

Με φόντο τα τελευταία αρνητικά δείγματα για Πανώλη, εντείνονται οι πιέσεις από την Περιφέρεια Κρήτης και από τους κτηνοτρόφους ώστε να ανοίξουν τα σφαγεία και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου όπου έχουν παραταθεί τα μέτρα απαγόρευσης έως 23 Αυγούστου.


Δείτε το βίντεο:

 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ