ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: Η Παιδεία "πρώτη προτεραιότητα" και άλλα παραμύθια της κυβέρνησης

0

"Μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση της ΝΔ με την εγκύκλιο Κατσαρού (Φ.7/80483/Δ1 , 15-07-2024), ζητάει από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να υποχρεώσουν τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους να μην λαμβάνονται υπόψη οι γνωματεύσεις για Παράλληλη Στήριξη στον χωρισμό των τμημάτων και να μετακινούν τους μαθητές σε άλλα σχολεία, αδιαφορώντας για την πρόβλεψη και τον προγραμματισμό των σχολείων για μειωμένο αριθμό μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες", τονίζει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου.


Και συνεχίζει:

'Επιπλέον είναι βέβαιο ότι αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους
γονείς που ξαφνικά θα δουν να εκτοπίζονται τα παιδιά από τη γειτονιά τους και να μετακινούνται άρον - άρον σε άλλα σχολικά περιβάλλοντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο στον οικογενειακό προγραμματισμό αλλά και στην ψυχολογία των μαθητών.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση διαφημίζει και πραγματοποιεί τους μόνιμους διορισμούς ως "τυράκι" αλλά στην πράξη η πολιτική που ακολουθεί με σύμπτυξη τμημάτων αλλά και μείωση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης - και όχι μόνο - οδηγεί σε μείωση προσλήψεων και
προφανή υποτίμηση στην προσπάθεια παραγωγής εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου. Επιβεβαιώνεται πως η προσπάθεια και η κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής είναι να "χωρέσει" τις ανάγκες των μαθητών σε όλο και μικρότερους προϋπολογισμούς.
Ζούμε το παράδοξο να ακούμε διαρκώς μεγάλα λόγια για την εκπαίδευση ως πρώτη προτεραιότητα, για την "εκπαίδευση της νέας γενιάς ως συγκριτικό πλεονέκτημα" και από την άλλη να μειώνονται με κάθε τρόπο οι δαπάνες για την παιδεία.
Στα πλαίσια αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία στηρίζει το αίτημα των γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων του Δ.Σ. Σταυρωμένου για τριχοτόμηση του τμήματος της Α΄ τάξης, όπως αυτό είχε ρυθμιστεί από στο σχολείο σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, στέκεται δίπλα σε όλους τους γονείς, μαθητές και διδάσκοντες σε σχολεία που μπορεί να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα και απαιτεί και διεκδικεί ένα καλύτερο περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά μας."

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ