ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Με δύο κέντρα προσωρινής φιλοξενίας η διαχείριση του μεταναστευτικού στην Κρήτη

0

Τι δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης για το μεταναστευτικό στο νησί: «Προέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής»
Για μία ακόμη φορά, διατυπώθηκε έντονα το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας και των Δήμων της Κρήτης για τη δημιουργία δύο Κέντρων Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας για τους μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν παράτυπα στα νότια παράλια του νησιού.

«Το μεταναστευτικό είναι από τα σοβαρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως νησί. Σχεδόν καθημερινά φθάνουν σε όλη την Κρήτη, από τα Χανιά μέχρι την Ιεράπετρα, μετανάστες» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή αναμένονται αυξητικές τάσεις στις ροές αυτές.

Η αρμοδιότητα ανήκει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο κάθε περιφερειακής ενότητας, ωστόσο, όπως σημείωσε: «δεν μπορούμε οι Δήμοι και η Περιφέρεια να αφήσουμε μόνους τους λιμενικούς να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση. Πρώτα και πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο ίδιος.

Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται να δημιουργηθούν δύο Κέντρα Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, ένα στη δυτική Κρήτη και ακόμα ένα στα ανατολικά τμήματα του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας μόνιμης δομής μεταναστών.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι "στην Κρήτη, δεν σχεδιάζεται νέα δομή μεταναστών. Μου δίνετε και την ευκαιρία να το πω, αλλά μία προσωρινή, επειδή υπάρχουν υποδοχές κάποιων συγκεκριμένων, μία προσωρινή δομή, για λίγες μέρες, δύο μέρες, για ταυτοποίηση, για την ασφάλεια και των κατοίκων, αλλά και των ανθρώπων αυτών, ούτως ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει όλη η υπόλοιπη διαδικασία. Ολιγοήμερη διαδικασία, που κάποιες φορές μπορεί να φτάνει λόγω των διαδικαστικών και τις πέντε ημέρες και απαγορεύεται παραπάνω".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ