ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παύλος Πολάκης από Ρέθυμνο: "ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξαναγίνει η ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράταξη"

0

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, το βράδυ της Δευτέρας, με πολλά στελέχη να έχουν γεμίσει τον προθάλαμο, τους διαδρόμους και να βρίσκονται έως έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγίνει η κυβερνώσα δύναμη του μέλλοντος.

Νωρίτερα, στο ίδιο πνεύμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Συνεχίζω την πορεία μου προς το λαό με βάση την υποψηφιότητα μου για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ πιστός στην αντίληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, την ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και την αυριανή κυβερνώσα δύναμη. Δεν θα βάλω πλάτη σε κανένα σχέδιο ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Κασσελάκη που θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ του 5% για να ασχολείται με ορισμένα από τα δικαιώματα ούτε μιας μερίδας από τους συντρόφους των 87 που θέλουν ένα ΣΥΡΙΖΑ - παρακολούθημα μιας συγκυβέρνησης υποτίθεται κεντροαριστερής».  

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ

Μιλώντας για το κόμμα που οραματίζεται να δημιουργήσει, ο κ. Παύλος Πολάκης δήλωσε: «Εγώ θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα ξαναβάλει τα πράγματα στο τραπέζι, το καθαρό νερό στο αυλάκι. Αυτό σημαίνει να πάρουμε πίσω μια σειρά από μνημονιακούς νόμους, να πάρουμε πίσω στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, όπως μια τράπεζα που πρέπει να είναι δημόσια, η ΔΕΗ που πρέπει να πάρουμε πίσω το 51% για να πάψουν να μας ληστεύουν οι  εταιρείες ενέργειας, τον έλεγχο ενός διυλιστηρίου για να μην πληρώνουμε πιο ακριβά την βενζίνη από τους Κύπριους που από τα δικά μας διυλιστήρια παίρνουν καύσιμα, να ισχυροποιήσουμε το κοινωνικό κράτος σε υγεία και παιδεία, αμείβοντας τους λειτουργούς του, να επιλέξουμε ένα παραγωγικό μοντέλο που να κρατήσει τα παιδιά μας σε αυτή τη χώρα και όχι να φεύγουν σαν τα χελιδόνια στο εξωτερικό, για μια δικαιοσύνη που θα είναι πραγματική δικαιοσύνη και δεν θα αθωώνει με θείες από την Νιγηρία και με αδιευκρίνιστα ποσά. Για μια τέτοια Ελλάδα λοιπόν. Με ένα κράτος που θα περάσει αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση για να ελέγχεται από τους πολίτες κάθε κοινωνίας και να βάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή. Για ένα τέτοιο ΣΥΡΙΖΑ, για ένα τέτοιο πρόγραμμα θα αγωνιστώ και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να πείσουμε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να στηρίξει και πάλι την ελπίδα του στον ΣΥΡΙΖΑ με την ωριμότητα και την γνώση που αποκτήσαμε και με την διακυβέρνηση του 15-19 με τα σωστά και τα λάθη της».

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΔΥΝΑΜΗ»

Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ήταν απόδειξη πως το κόμμα αυτό δεν αποτελεί την επόμενη κυβερνώσα δύναμη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος όπως φάνηκε και από τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ που φύγανε 70.000 από αυτούς που είχαν ψηφίσει το ’21 και ήρθαν κάποιες 90.000, με βάση την εικόνα που εμείς εκπέμπαμε, για να ήταν το ΠΑΣΟΚ η επόμενη κυβερνώσα δύναμη θα έπρεπε να πάει να ψηφίσει περισσότερο από 500.000 κόσμος. Δεν στάλθηκε τέτοιο μήνυμα. Διότι το τραύμα στο λαϊκό υποσυνείδητο από τον εκμαυλισμό της Σιμιτικής περιόδου και την χρεωκοπία με φόντο το Καστελόριζο, από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι ανεξίτηλο.  Ο κόσμος που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά δεν πάει αλλού. Κάθεται στην άκρη και περιμένει. Και περιμένει να σοβαρευτούμε εμείς, να εκπέμψουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και να επιστρέψει».

«Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ»

Σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες εσωκομματικές συγκυρίες στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Παύλος Πολλάκης παραδέχθηκε, ότι η υπόθεση Κασσελάκη έχει τραυματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε: «Μας έχει τραυματίσει πολύ αλλά θα γιάνει! Μας έχει τραυματίσει αλλά όλες οι πληγές γιαίνουν. Και εγώ είμαι γιατρός όπως ξέρετε»!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ