ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βρουν σπίτι και οδηγούνται σε παραίτηση

0

 Κατά εκατοντάδες παραιτούνται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που πριν καν αναλάβουν καθήκοντα σε σχολεία, υπό την πίεση του ασφυκτικού προβλήματος της στέγασης, αλλά και τους κόστους ενοικίασης, λαμβάνουν την απόφαση να παραιτηθούν  ή να εργαστούν δε δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουν

Το μαρτύριο της στέγασης περνούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, κυρίως αναπληρωτές, που κατά εκατοντάδες αρνούνται τις θέσεις τους και παραιτούνται αφού η εξεύρεση σπιτιού έχει γίνει βραχνάς.

Με μισθούς από 750 μέχρι 900 ευρώ για νεοδιόριστους και αναπληρωτές, ακόμη και όταν βρίσκονται όπως λένε σπίτια, το κόστος ενοικίασης και διαβίωσης είναι απαγορευτικό αν δεν έχουν φροντίσει να βρουν βρει μια δεύτερη ή τρίτη δουλειά για να μπαλώσουν την κατάσταση.

Στο Ηράκλειο όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, η πραγματικότητα σοκάρει. Κοντά στο κέντρο της πόλης η ενοικίαση ενός  διαμερίσματος 40 τετραγωνικών μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 600 ευρώ.

Η αγωνία συνολικά για το εκπαιδευτικό έργο είναι άμεση αφού υπό το βάρος των παραιτήσεων, στα σχολεία κενά δεν καλύπτονται. Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της διδασκαλικής ομοσπονδίας που επισκέπτεται όλη τη χώρα, από το Ηράκλειο σήμερα εξήγησε ότι ζητά την συμβολή και της αυτοδιοίκησης μέσω επιδομάτων που μπορεί να δώσει για να λυθεί το πρόβλημα.

Στεγαστικό και αύξηση μισθών αποτελούν ήδη από τα σημαντικότερα ζητήματα που θέτουν οι εκπαιδευτικοί ενόψει της πανεκπαιδευτικής απεργίας στις 23 Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ