ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στο 80% η καταστροφή στα ελαιόδεντρα - Επιβεβλημένη η ανάγκη στήριξης των ελαιοπαραγωγών

0

 Χαριστική βολή στα ελαιόδεντρα της Κρήτης έδωσε η παρατεταμένη ξηρασία, με τον Μύρων Χιλετζάκη να εκτιμά ότι η καταστροφή ξεπερνά το 80%. Ο Πρόεδρος των μικρών συνεταιρισμών της ΕΘΕΑΣ ξεκινά έναν αγώνα δρόμου, ενώνοντας δυνάμεις με επιστημονικούς φορείς, φορείς της αυτοδιοίκησης, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και όχι μόνο, προκειμένου να κατατεθεί φάκελος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την οικονομική στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Κόκκινο «καμπανάκι» για τα ελαιόδεντρα της Κρήτης λόγω της ξηρασίας και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, με τη ζημιά να ξεπερνά το 80%. Αυτό δηλώνει ο Μύρων Χιλετζάκης ο οποίος ξεκινά έναν αγώνα δρόμου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να μην χαθεί ο Κρητικός Ελαιώνας που αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων χιλιάδων ελαιοπαραγωγών της Κρήτης.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χιλετζάκης δρομολογεί τις διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει επιστημονική τεκμηρίωση της τεράστιας ζημιάς στους ελαιώνες με στόχο τη διεκδίκηση οικονομικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άμεσα, ο Πρόεδρος Μικρών Συνεταιρισμών της ΕΘΕΑΣ ενώνει δυνάμεις με επιστημονικούς φορείς, Περιφέρεια Κρήτης, Ενώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς και όχι μόνο, προκειμένου να κατατεθεί τεκμηριωμένος φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να μην γίνουμε... Ισπανία και σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ταφόπλακα για το χρυσό προϊόν της Κρήτης τα επόμενα χρόνια, ο κ. Χιλετζάκης τονίζει με έμφαση ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς εκτιμάται ότι ούτε ο καρπός σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να σωθεί

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ