ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φρένο και από την κυβέρνηση σε τράπεζες και funds …

0

Καιρός ήταν να δούμε και μια τέτοια κίνηση, η οποία έρχεται απέναντι στην λαίλαπα των πλειστηριασμών και στην απάνθρωπη στάση που κρατούν τα πιστωτικά ιδρύματα και τα funds . Άλλωστε και εμείς ως εφημερίδα πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη να δοθούν ευκαιρίες στους δανειολήπτες να λύσουν τα προβλήματα τους χωρίς να χάσουν την περιουσία τους.

Ειδικότερα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που ουσιαστικά σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό τη φόρα υφαρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας από τις τράπεζες και τα  funds,η κυβέρνηση έβαλε τέλος στα σενάρια που ήθελαν το οικονομικό επιτελείο της να φέρνει νομοθετική ρύθμιση που θα επέτρεπε στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων (τα funds των κόκκινων δανείων) να προχωρούν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και σε πλειστηριασμούς. Και αυτό έγινε, μάλιστα, δια στόματος  Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τράπεζες και εταιρείες «κόκκινων δανείων» προκειμένου όπως είπε «να ευθυγραμμιστούν με την πολιτεία για την επίλυση του ζητήματος (σ.σ. ιδιωτικού χρέους). Παρά την πρόοδο οι χρηματοδοτικοί φορείς υστερούν. Δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ούτε οι τράπεζες ούτε οι εταιρείες με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις. Προσδοκούμε να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους γιατί έχουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ