ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Καρέ-καρέ η επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο γιο του κτηνοτρόφου – Του έστησαν ενέδρα θανάτου

0

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία του χωριού Βιλανδρέδου στο δυτικό Ρέθυμνο μετά την μαφιόζικη επίθεση με πυροβολισμούς σε βάρος κτηνοτρόφου από άγνωστους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια δεν δίστασαν να του κόψουν και τη γλώσσα. Πίσω από την επίθεση, οι Αρχές «βλέπουν» σύνδεση του περιστατικού με τον τραυματισμό, τον περασμένο μήνα, του γιου του κτηνοτρόφου όταν άγνωστοι του πέταξαν καυστικό υγρό.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά από τις σκηνές επίθεσης στον νεαρό, στο στόχαστρο φαίνεται να μπήκε ο πατέρας του, που πλέον δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της πόλης του Ρεθύμνου. Η σύνδεση των δύο επιθέσεων είναι αναπόφευκτη, με μια σειρά από ντοκουμέντα, στοιχεία και μαρτυρίες στο Live News να ρίχνουν περισσότερο φως στο ομιχλώδες τοπίο.

Καρέ-καρέ η επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του κτηνοτρόφου

Σε καρέ που εξασφάλισε το MEGA φαίνονται οι δύο δράστες να πλησιάζουν το θύμα τους με ένα μηχανάκι, τη διάφανη σακούλα με το καυστικό υγρό και -αμέσως μετά το χτύπημα σε βάρος του νεαρού- τους δύο κρανοφόρους να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, με το 26χρονο θύμα να μεταφέρεται σε νοσοκομείο, με πρόβλημα στα μάτια.

    «Την ώρα που πήγαινα στη δουλειά μου έριξαν καυστικό υγρό στο πρόσωπο, ακόμα έχω πρόβλημα στο μάτι»

Όπως λέει ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου, που το πρωί δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, ακόμα και σήμερα το πρόβλημα στα μάτια από την επίθεση με καυστικό υγρό παραμένει.

«Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω βγει από το νοσοκομείο. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά».

O δικός του εφιάλτης εκτυλίχθηκε στις 31 του περασμένου Ιούλη. Εκείνο το πρωί, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό. Με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις και τρία άτομα να παραμένουν υπό κράτηση.

«Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα σκούτερ, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», περιέγραψε το θύμα της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί αρχίζουν να σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή και παίρνουν στα χέρια τους εικόνες από κάμερες ασφαλείας. Σε μια σειρά από αυτές εντοπίζουν τους δύο δράστες να κινούνται με το σκούτερ και να πλησιάζουν στο σημείο της επίθεσης. Τη σακούλα με το καυστικό υγρό, κρατάει ο νεαρός που κάθεται πίσω από τον οδηγό.

Ήταν εκείνος, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, που έριξε το οξύ στον 26χρονο μόλις τον είδε να βγαίνει από το αυτοκίνητο.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των αστυνομικών, είχε μιλήσει για μια συμφωνία που θα τον έκανε πλουσιότερο κατά 1.000 ευρώ. Είχε φωτογραφίσει έναν συγχωριανό του 26χρονου, με τον οποίο όπως φαίνεται, υπήρχαν κτηματικές διαφορές.

    Οι κτηματικές διαφορές και η συμφωνία των 1.000 ευρώ – Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στην αστυνομία

«Τους τελευταίους μήνες με προσέγγισε ένας συγχωριανός του θύματος και μου ζήτησε για 1.000 ευρώ, να βρω ένα ακόμα άτομο και να πετάξουμε καυστικό υγρό στο θύμα. Μου είπε ότι είχαν προσωπικές διαφορές», φαίνεται να είπαν οι κατηγορούμενοι στην αστυνομία.

Κάμερες από καφετέριες, από σπίτια και επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο, κατέγραψαν καρέ – καρέ τις κινήσεις των φυσικών αυτουργών της επίθεσης εκείνο το πρωινό, με το θύμα τους να μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Οι δύο δράστες εντοπίζονται, συλλαμβάνονται και γίνεται έλεγχος στα σπίτια τους.

«Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, ανευρέθη και κατασχέθηκε ο ρουχισμός του εικονιζόμενου δράστη που οδηγεί την επίμαχη μοτοσικλέτα τύπου SCOOTER και συγκεκριμένα η κοντομάνικη μπλούζα, η βερμούδα τύπου παραλλαγής καθώς και τα κράνη, τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού της μοτοσικλέτας».

Ωστόσο, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τις συλλήψεις, άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου στον 69χρονο κτηνοτρόφο, πατέρα του 26χρονου.

Μια σειρά από ερωτήματα για τις δύο μαφιόζικες επιθέσεις περιμένουν απαντήσεις, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας που συντονίζουν τις έρευνες, να εμφανίζονται απόλυτα βέβαιοι πως η άγνωστη αλήθεια θα αποκαλυφθεί με μια σειρά από αδιάσειστα στοιχεία.

«Δεν έχω σχέση με την επίθεση»

Η εκπομπή του Live News επικοινώνησε και με την οικογένεια που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της επίθεση στον 26χρονο. Συγκεκριμένα, έχει συλληφθεί από τις Αρχές ένας 40χρονος, όπου ανέφερε στο MEGA:

«Δεν γνωρίζω κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου. Λένε ψέματα ότι εγώ τους πλήρωσα για να κάνουν αυτή την επίθεση. Με το θύμα δεν έχω καμία απολύτως διαφορά. Η αστική διαφορά αφορά τον πατέρα μου και μια θεία του θύματος. Να ξέρετε ότι όσες αποφάσεις έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα είναι υπέρ του πατέρα μου άρα, έχω κάθε λόγο να είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Η θεία του θύματος είναι αυτή που συνεχίζει την υπόθεση και έχει κάνει αγωγή στον πατέρα μου. Είναι αδιανόητο να έχω κάποιο είδους κίνητρο να φοβίσω ή να προκαλέσω σωματική βλάβη στον ανιψιό της, αφού έχουμε κερδίσει τα δικαστήρια. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτό».

Το χρονικό της μαφιόζικης επίθεσης

Του έστησαν καρτέρι μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα κοντά στο χωριό Βιλανδρέδο στο Ρέθυμνο. Του έκοψαν τη γλώσσα για να σταματήσει να φωνάζει κι ύστερα τον γάζωσαν. Τον πυροβόλησαν δύο φορές στο δεξί του πόδι, μία στο αριστερό ενώ στην προσπάθειά του να προφυλαχτεί, δέχτηκε άλλη μια σφαίρα στο χέρι, η οποία διαπέρασε τον θώρακα και κατέληξε στην σπονδυλική του στήλη. Ήταν αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν αλλά εκείνος κατάφερε να επιζήσει και τώρα δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί. Άγνωστοι φορώντας κουκούλες είχαν στήσει καρτέρι στον 69χρονο μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα και μόλις τον είδαν να μπαίνει, τον ακινητοποίησαν, τον βασάνισαν και ύστερα άρχισαν να τον πυροβολούν.

Ο κτηνοτρόφος, παρά τις σφαίρες που είχε δεχτεί, μόλις έφυγαν οι δράστες, κατάφερε να πάρει τηλέφωνο τον γιο του και να ζητήσει βοήθεια.

«Ο πατέρας μου τώρα αυτή τη στιγμή, του «έκατσαν» τώρα εκεί πέρα, τον βρήκα εγώ. Τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε «φάει» και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε. Μου λέει «φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα». Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν… δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απο όταν έγινε, μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο».

Ο 69χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα να τον σώσουν.

Τα σενάρια

Το βασικότερο από τα σενάρια που ερευνούν οι Αρχές είναι πίσω από την επίθεση στον 69χρονο κτηνοτρόφο να κρύβονται κτηματικές διαφορές, αιτία για την οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε δεχτεί επίθεση ο γιος του θύματος με καυστικό υγρό στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο.

Ο γιος του 69χρονου θύματος δήλωσε: «Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου. Κι αυτή τη στιγμή, είναι τώρα ακόμη σε ανάρρωση. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέεται. Δεν έχουμε… Αυτά είναι πακέτο πάνε όλα αυτά».

Ο γιος του κτηνοτρόφου και αδελφός του ανθρώπου που είχε δεχτεί την επίθεση με το καυστικό υγρό, είναι πεπεισμένος ότι οι δυο υποθέσεις έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Αποκαλύπτει μάλιστα, αποκλειστικά στο Live News, ότι υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης στον πατέρα του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας του είχε βρει σχισμένα τα λάστιχα του αγροτικού του, ως προειδοποίηση…

«Ο συγκεκριμένος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτός του αδελφού μου την έκανε τη ζημιά, πήγαν να του κάνουν ζημιά με το καυστικό υγρό… Η κλίκα του. Η κλίκα του τώρα τα κάνει όλα αυτά. Γιατί έχουμε κάμερες γύρω – γύρω στον στάβλο που έγινε, τον έχει καταγράψει η κάμερα τον έναν από τη στιγμή που διέφυγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κληθεί στην ασφάλεια για να εξεταστούν, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του κτηνοτρόφου.

    «Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά έχει σταθεροποιηθεί»

Ο Νίκος Μαλλιαρός, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μίλησε στο Live News για την κατάσταση της υγείας του κτηνοτρόφου.

«Η τελευταία ενημέρωση είναι πως θα γίνει άλλη μία αξονική. Ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά έχει σταθεροποιηθεί. Είχε χάσει πολύ αίμα, αλλά έπεσαν όλοι πάνω του και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Έχει 4 τραύματα από όπλο. Τα τραύματα ήταν στα άκρα αλλά το ένα πέρασε στο χέρι και μπήγε στον θώρακα. Αυτό του προκάλεσε τη μεγάλη αιμορραγία. Ξέρω πως έχει ράμματα στη γλώσσα αλλά δεν ξέρω ακόμα τι έχει συμβεί».

in.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ