ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια βραδιά για τον… Κουκουβάγια

0

Στο πλαίσιο της Γιορτής Κρητικής διατροφής αποφασίστηκε μία βραδιά να είναι αφιερωμένη στον Μικρασιάτη Γρηγόρη Κουκουβάγια, που άφησε το δικό του στίγμα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με το μεζεδοπωλείο του «Τα δύο Ρου».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς αυτής ο σεφ Μιχάλης Χάσικος έφτιαξε το χαρακτηριστικό κέρασμα του μεζεδοπωλείου του, τα «μαριτάκια», που ονομάστηκαν έτσι προς τιμήν της κόρης του Μαρίτας.

Η Μαίρη Φραγκάκη μιλώντας για κείνον είπε μεταξύ άλλων: «Ο Γρηγόρης του Αντώνη από την Πέργαμο και της Γεωργίας από τις Φώκαιες, που το επίθετο του από Βαικουσης έγινε Κουκουβάγιας λόγω του οικοσήμου που κοσμούσε την καμινάδα του παππού του. Ο γιος του πρόσφυγα του συνδικαλισμένου  και ταγμένου στην αριστερά σαπωνοποιού, ο καθαρόαιμος Ίωνας που πήρε διδακτορικό με άριστα από το σχολείο της ζωής που έζησε κι αγάπησε την παλιά πόλη, ήταν ένας ατόφιος μάγκας παλαιάς κοπής, ένας μερακλής επαγγελματίας, ένας αισθαντικός άνδρας, ένας καλός πατέρας και τρυφερός παππούς, ένας πιστός φίλος ένας γλυκός εραστής του ωραίου και του ονείρου. Ένας αληθινός άνθρωπος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ