ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Μουσικός Καρπός» βράβευσε τον Άκη Πλαΐτη για την αναβίωση των καντάδων στο Ρέθυμνο

0

Μια εξαιρετική εκδήλωση μουσικής και αναμνήσεων δημιούργησε ο Μουσικός Καρπός την περασμένη Κυριακή 19/02 στο Ωδείο Ρεθύμνου. Μια εκδήλωση αφιερωμένηστις καντάδες και την ιστορική εξέλιξη τους, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν ιστορικά γεγονότα σε σχέση με τις καντάδες από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου κα. Μάρθα Τριποδιανάκηενώ υπήρξανκαι τοπικές αναφορές από την κα Όλγα Πλαϊτη.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ωδείου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκε ο γνωστός και αγαπητός Ρεθεμνιώτηςμουσικός Άκης Πλαΐτηςγια την προσφορά του στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα αλλά και για την αναβίωση του θεσμού των καντάδων στην πόλη μας. Το βραβείο στον κ. Πλαΐτη παρέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Τα τραγούδια της εκδήλωσης ερμήνευσε η χορωδία του 2ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου υπό τη συνοδεία της ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου, αποτελούμενη από: Βιολί: Φοίβη ΚουνδουράκηΕλένη Ιωαννίδου. Φλάουτο: Εύα ΠαπαπαδοπούλουΕλένη Κότουγλου. Φαγκότο: ΚαρολάϊνΦωτοπούλου. Τρομπέτα: Ιωάννα Αγιουτάκη. Κόρνο: Ιωάννης Φωτόπουλος. Τρομπόνι: Αλέξανδρος ΣκέμπιΕυάγγελος Δρουλίσκος. Τούμπα: Χαράλαμπος Παλιός. Πιάνο – Φωνή: Νικόλαος Γερακιανάκης και Κρουστά: Αντώνης Ζαχαράκης.

Επιμέλεια προγράμματος – ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Αντώνης Μαυράκης.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και με τη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ