ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι παραστάσεις του Θεατρικού Περίπλου στην οθόνη σας

0

 Ξεκίνησαν οι προβολές στο διαδίκτυο (On Demand)

Ο Θεατρικός Περίπλους θέλοντας να δώσει την ευκαιρία να δουν τις παραστάσεις του και θεατές εκτός Κρήτης, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα On Demand προβολών μέσα από την ηλεκτρονική του σελίδα.
Η ομάδα πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά με την κίνησή της αυτή, προβάλλοντας τη δραστηριότητα της πόλης μας έξω από τα στενά όριά της, αλλά και δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε Ρεθυμνιώτες που δεν είχαν δει προηγούμενες δουλειές να τις δουν με αυτόν τον τρόπο. Οι διαδικτυακές προβολές έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να πραγματοποιούνται σε σημαντικά θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Σταδιακά θα προβληθούν παραστάσεις για τις οποίες έχει γίνει επαγγελματική λήψη, αλλά  και παραστάσεις που είχαν βιντεοσκοπηθεί με σκοπό το αρχείο του θεάτρου.
Η διαδικασία είναι απλή. Μέσα από τη σελίδα www.theatrikosperiplous.gr και το πεδίο «On Demand” επιλέγετε την παράσταση που θέλετε να δείτε και αφού πληρώσετε ένα μικρό αντίτιμο θα λάβετε στο mail σας το εισιτήριό σας και τους κωδικούς προβολής.
Αυτή τη στιγμή έχει ήδη ολοκληρωθεί η προβολή του “THE CORRIDOR” και ο Θεατρικός Περίπλους ανακοίνωσε πως για όλο το διάστημα των γιορτών του Πάσχα θα είναι διαθέσιμη η τελευταία παραγωγή του, το «Χάμελιν» (διαθέσιμο έως 2 Μαΐου).
Θα ακολουθήσουν μέσα στον Μάιο:
-    “Κατσούρμπος” Γ. Χορτάτζη, σκηνοθεσία Μαρία Καντιφέ (Σχολείο Θεάτρου 2020)
-    “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” Φ.Γκ. Λόρκα (Διαδικτυακή παράσταση Σχολείου Θεάτρου 2021)
Η σελίδα των On Demand προβολών θα ανανεώνεται συχνά. Ακολουθήστε τον Θεατρικό Περίπλου στα social media για να έχετε άμεση ενημέρωση: FB Θεατρικός Περίπλους / Instagram @th.periplous
*Ο θίασος τονίζει πως μια βιντεοσκοπημένη παράσταση απέχει κατά πολύ από την θεατρική πράξη, που είναι μια ζωντανή διαδικασία στην οποία μετέχουν τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι θεατές και που δεν αντικαθίσταται με οποιοδήποτε τεχνολογικό μέσο. Οι παραστάσεις βιντεοσκοπήθηκαν και προβάλλονται όχι για να αντικαταστήσουν το θεατρικό βίωμα, αλλά για να μπορεί ένα μέρος τους να παραμείνει στο χρόνο, να μελετηθεί, να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους νικώντας χιλιομετρικές αποστάσεις.
* Οι κάτοχοι της ΚΑΡΤΑΣ ΦΙΛΟΥ «Το δικό μας θέατρο» έχουν το δικαίωμα δωρεάν προβολής μιας παράστασης της επιλογής τους.
www.theatrikosperiplous.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ