ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε τροχιά πρόωρης λήξης η τουριστική περίοδος

0

Σε πρόωρη λήξη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, φαίνεται να οδηγείται το Ρέθυμνο μετά τις συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων. Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα, με την Κρήτη να ακολουθεί δυστυχώς την ίδια ανοδική πορεία σε αριθμό ασθενών, προκάλεσε την λήψη μέτρων από πολλά κράτη, που εκδίδουν αρνητικές οδηγίες επίσκεψης στην Ελλάδα. Ειδικά τα μέτρα που πήραν οι Σκανδιναβικές χώρες, ήρθαν να θέσουν σε κατάσταση λήξης τον τουρισμό στο Ρέθυμνο, καθώς Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, ήταν οι μήνες που ο τοπικός προορισμός δεχόταν χιλιάδες επισκέπτες από τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων κ. Στάθης Μπερέτης, τόνισε τα εξής: «Ο Αύγουστος πήγαινε καλύτερα από τον Ιούλιο. Σχεδόν διπλάσια ζήτηση από αυτή που περιμέναμε. Και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και των Χανίων είχαμε πιο πολλές αφίξεις από όσες αρχικά προβλέπαμε. Δυστυχώς, όμως, με την αύξηση των κρουσμάτων, μετά τις 22 Αυγούστου πάγωσαν οι Σκανδιναβικές χώρες και οι προγραμματισμένες πτήσεις δεν γίνανε από Νορβηγία και Φιλανδία, με ό,τι αποτέλεσμα έχει αυτό. Και δυστυχώς, και τον Σεπτέμβρη που ήτανε να κανουνε φουλ πρόγραμμα, δεν θα γίνει.»

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας, ότι «Οι πληρότητες για όσους ήταν ανοιχτοί, και μικρότερα καταλλύματα και κατοικίες και τα λοιπά, με προσφορές πήγανε γύρω στο 60 με 70% τον Αύγουστο. Καλύτερα από όσο περίμεναν. Αν και δεν έχουμε ακόμη επίσημα στατιστικά αλλά φαίνεται στο αεροδρόμιο Ηράκλειο να είναι στο 45% με 50% σε σχέση με πέρυσι, όπως και στα Χανιά. Όμως, οι επόμενοι δύο μήνες κανείς δεν ξέρει πως θα πάνε. Αυτή τη στιγμή το πλήγμα της Σκανδιναβίας ήταν τεράστιο. Δεν είχαν υπολογίσει οι περισσότεροι τον Αύγουστο τόσο δυνατά αλλά ελπίζαν σε έναν καλό Σεπτέμβρη, υπολόγιζαν, ότι  θα έφταναν στο 70% με 80% του προγράμματος του περσινού για τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε. Και όπως είναι γνωστό η παραλία του Ρεθύμνου και όλα τα ξενοδοχεία και εστιατόρια δουλεύουν ως επί των πλείστων με Σκανδιναβούς τον Σεπτέμβριο. Επομένως αυτή η αγορά χάθηκε, όπως και οι Βαλτικές χώρες χαθήκανε. Τώρα αν ανέβουν τα κρούσματα και πάμε συ υψηλότερα νούμερα, φοβόμαστε και άλλους περιορισμούς.»

Σύμφωνα με τον κ. Μπερέτη η άνοδος των κρουσμάτων θα φέρει μέτρα και από την Γερμανία ενώ και η Αγγλία είναι αμφίβολο αν συνεχίσει να στέλνει τουρίστες. Η κατάσταση, φαίνεται να γίνεται, ολοένα και πιο δύσκολη με τον Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων να λέει στην εφημερίδα μας  «Προσπαθήσαμε αλλά ήρθε η αύξηση των κρουσμάτων να μας ανακόψει. Δεν αντέξαμε δυστυχώς να δουλέψαμε ακόμη κανέναν μήνα.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ