ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένας «ουρανοκατέβατος» κυκλικός κόμβος…

0

Τον τελευταίο καιρό στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου Χανίων οι οδηγοί που περνούν από το ύψος προς που αρχίζει η επαρχιακή οδός προς την Επισκοπή Ρεθύμνου διαπιστώνουν ότι έχει δημιουργηθεί ένας κυκλικός κόμβος.

Ο πρόχειρος κυκλικός κόμβος ορίζεται με τα γνωστά φωσφορίζοντα εμπόδια ενώ στο σημείο η οδός έχει διαμορφωθείώστε τα αυτοκίνητα να περνούν δεξιά και αριστερά της νοητής νησίδας, ανάλογα με τη φορά τους.

Θέλοντας να μάθουμε το σκεπτικό της δημιουργίας αλλά και τη χρησιμότητα του κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο, επικοινωνήσαμε με τη Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, η οποία όμως δήλωσε άγνοια για την δημιουργία του και για το μόνο που θα μπορούσε να μας πληροφορήσει είναι ότι ο σχεδιασμός του εν λόγω κόμβου είναι απευθείας από το αρμόδιο υπουργείο.

Το περίεργο εδώ είναι, ότι το υπουργείο, δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει την Τοπική  Αυτοδιοίκηση ή να ζητήσει έστω τη γνωμοδότηση της, για ένα σημείο που οπωσδήποτε η Τεχνική Υπηρεσία γνωρίζει καλύτερα.  

Ήδη δεχόμαστε σωρεία παραπόνων από οδηγούς καθώς δημιουργείται κυκλοφοριακός φόρτος στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται συνθήκες πρόκλησης ατυχημάτων. Συστήνεται, λοιπόν, να είναι προσεχτικοί οι οδηγοί που κατευθύνονται προς επισκοπή ή Χανιά από τον ΒΟΑΚ και βεβαίως καλό θα ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υποδομών να ενημερώσουν ακριβώς για τον σχεδιασμό που έχουν ως προς το συγκεκριμένο σημείο και τον λόγο που τοποθετήθηκε ο «προσωρινός κυκλικός κόμβος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ