ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην Ενορία Μαρουλά

0

Το απόγευμα της Πέμπτης, 25ης Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ενορία Μαρουλά και χοροστάτησε κατά το Μέγα Απόδειπνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνευχομένων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασιλείου Παπαδάκη, του επί σειρά δεκαετιών Εφημερίου της Ενορίας, Αιδεσ. Πρωτ. Νικολάου Κοπανάκη, και του Αιδεσ. Πρωτ. Δημητρίου Τσακπίνη.

Προ της απολύσεως του Μεγάλου Αποδείπνου, ο Εφημέριος της Ενορίας και η θυγατέρα του, κ. Αναστασία Κοπανάκη, καθηγήτρια θεολογίας, καλωσόρισαν με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην πρώτη του αυτή ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία Μαρουλά, η οποία, συν τοις άλλοις, ανέδειξε και μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες.

Ο Σεβασμιώτατος, καταληκτικώς, ευχήθηκε προς όλους καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα να κρατούμε τα χωριά μας ζωντανά και την εκκλησιαστική τους ζωή ανθηρή και ευχαρίστησε τον Εφημέριο π. Νικόλαο, ένα πολυσέβαστο γέροντα, ο οποίος για 50 και πλέον έτη διακονεί την Αγία μας Εκκλησία με αγάπη και αφοσίωση.

Ακολούθησε πλούσια σαρακοστινή φιλοξενία στην οικία του Εφημερίου και μικρή ξενάγηση στο πανέμορφο χωριό του Μαρουλά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ