ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαγωνισμός για gadget του Star Trek

0

Δέκα εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ιατρικής συσκευής σαν το «Tricorder»

Η φετινή έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES στο Λας Βέγκας έκλεισε με μια έκπληξη. Ο ελληνοαμερικανός πρόεδρος του ιδρύματος X Prize, Πίτερ Διαμαντής, ανακοίνωσε ότι προσφέρει δέκα εκατομμύρια για την κατασκευή μιας μικρής φορητής συσκευής που θα μπορεί να κάνει ιατρικές μετρήσεις, αναλύσεις και διαγνώσεις γρήγορα και με μη επεμβατικό τρόπο. Μια συσκευή στα πρότυπα του «Tricorder» της ιατρικής συσκευής που χρησιμοποιούσε το πλήρωμα του Star Trek.

Ο διαγωνισμός

«Είμαι πιθανότατα ο μόνος άνθρωπος στο Λας Βέγκας που θα νιώσω χαρούμενος αν χάσω δέκα εκατομμύρια δολάρια» ανέφερε αστειευόμενος ο Διαμαντής. Το Ίδρυμα X Prize έχει γίνει γνωστό την τελευταία δεκαετία για διαφόρων ειδών επιστημονικούς διαγωνισμούς που διοργανώνει και χρηματοδοτεί. Πιο γνωστός είναι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού ιδιωτικού σκάφους που οδήγησε στην δημιουργία του SpaceshipOne.

Ειδικοί και στελέχη της βιομηχανίας ιατρικών συστημάτων αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία νέων επαναστατικών τεχνολογιών στον ιατρικό τομέα αλλά διατηρούν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτή τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον η κατασκευή μιας τόσο προηγμένης συσκευής.

tovima.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ