ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα 5G δίκτυα θα δώσουν ώθηση στην καινοτομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας

0

Η αξιοποίηση των ευκαιριών της ψηφιακής οικονομίας, μέσω έξυπνων συστημάτων διαχείρισης της παραγωγής και των ενεργειακών πόρων, στον πυρήνα των στόχων της ΕΕ

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με τη συνδρομή του Ερευνητικoύ Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, υποδέχεται στην Αθήνα από τις 27 έως 30 Ιουνίου το «European Conference on Networks and Communications» (EUCNC).

Το EUCNC είναι ένα συνέδριο-θεσμός που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σημαντικούς φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους, εγχώριους και διεθνείς. Φέτος, κλείνει τα 25 χρόνια και η ατζέντα του συνεδρίου καλύπτει κάθε πτυχή της θεματικής «The Dawn of 5G».

Η ανάπτυξη συστημάτων τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών 5G, για πιο γρήγορη, αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη και σταθερή διαδραστικότητα κατά τη χρήση του Internet, αφορά όχι μόνο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά κυρίως στους επενδυτές και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται, αφενός, να ενημερωθούν από την πηγή της έρευνας για τις τάσεις της αγοράς των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, αφετέρου, να γνωρίσουν νέες σχετικές εφαρμογές στην ψηφιακή οικονομία (π.χ. για έξυπνες πόλεις, νέα συστήματα βιομηχανικής παραγωγής, έξυπνα συστήματα ενέργειας, κλπ).  Η συγκεκριμένη θεματική άλλωστε βρίσκεται στον πυρήνα των στόχων της ΕΕ για την ανάπτυξη της καινοτομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επανατοποθέτησή της ως παγκόσμιο ηγέτη της έρευνας.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι καθιερωμένες παγκοσμίως προσωπικότητες, που εκπροσωπούν κορυφαίες εταιρίες (China Mobile, PSA  Peugeot Citroën Group, Qualcomm, OTE Group) και θα μοιραστούν με το ακροατήριο τα νεότερα των εξελίξεων, επενδύσεων και ευρημάτων τους. Αντίστοιχα, ως συντονιστές-ομιλητές δεκάδων παράλληλων εργαστηρίων, σεμινάρια, ειδικών συνεδριάσεων, και συζητήσεων αναλαμβάνουν κορυφαίοι επιστήμονες.

Εκτός από την μοναδική ευκαιρία που έχουν οι συμμετέχοντες, να απευθύνουν ερωτήματα και να γνωρίσουν αυτήν την «φιλοξενούμενη κοινότητα» πρωτοπόρων, στο χώρο του συνεδρίου θα διεξάγεται και έκθεση, όπου θα παρέχεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό από τους εκθέτες.

Το γεγονός ότι το EUCNC επιστρέφει στην Ελλάδα (με άλλες μορφές διοργάνωσης, φιλοξενήθηκε αντίστοιχα το 1998 στην Ρόδο, το 2002 στην Θεσσαλονίκη και το 2006 στην Μύκονο) έχει πολλαπλή σημασία. Αφενός, διότι πρόκειται για τον κορυφαίο επιστημονικό θεσμό της ΕΕ στον συγκεκριμένο τομέα, αφετέρου διότι αναδεικνύεται η δυναμική των ελληνικών πανεπιστημίων και εταιριών στο να παραμένουν ανταγωνιστικά και στην πρώτη γραμμή της έρευνας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ