ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυξάνει τα ποσοστά του στις ΗΠΑ και Μ. Βρετανία το iOS, αλλά πέφτει και άλλο στην Κίνα

0

H εταιρεία ερευνών αγοράς Kantar Worldpanel δημοσίευσε την έκθεση της για το τρίτο τρίμηνο του 2016, και μαζί όλα τα δεδομένα για τις τάσεις στην αγορά των smartphones.

Σύμφωνα με την τελευταία της έκθεση, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας μερίδιο στις πωλήσεις 17,1% ακολουθούμενα από την προηγούμενη γενιά iPhone 6s. Τα παραπάνω, οδήγησαν το iOS στο να αποκτήσει μερίδιο 34,2% στις ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2016, πέντε δηλαδή ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από τα αποτελέσματα του ίδιου τριμήνου πέρυσι. Η Samsung σημείωση πτώση 4,1 ποσοστιαίων μονάδων από έτος-σε-έτος, και τώρα βρίσκεται στο 33,8% της αγοράς, και μαζί της παρέσυρε από ότι φαίνεται και το Android, που σήμερα κατέχει ποσοστό 63,4% (μειωμένο σε σχέση με το 66,7% του τρίτου τριμήνου του 2015).

Στην Μ. Βρετανία τα ποσοστά είναι ελαφρώς διαφορετικά, και το iPhone 7 κυριάρχησε τον Σεπτέμβριο με ποσοστό 15,1% στις πωλήσεις ενώ το iPhone SE σημείωσε αναπάντεχα μεγάλη εμπορική επιτυχία με ποσοστό 8,5% στις πωλήσεις. Χάρη στα παραπάνω, το iOS σημείωσε αύξηση 2,4 ποσοστιαίων μονάδων από έτος-σε-έτος και βρέθηκε στο 40,6%. Η αγορά της Μ. Βρετανίας ήταν και η μοναδική που η Samsung κατέγραψε οφέλη, έχοντας ποσοστό 30,4%.

Στην αγορά της Κίνας, τα πράγματα για την εταιρεία από το Cupertino δεν πηγαίνουν και τόσο καλά όσο στις υπόλοιπες αγορές, και το ποσοστό της μειώθηκε κατά 4,8 ποσοστιαίες μονάδες από έτος-σε-έτος και βρίσκεται στο 14,2%. Το Android από την άλλη κέρδισε 7,7 ποσοστιαίες μονάδες και βρέθηκε στο 85,7% ενώ τα Windows Mobile… εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ