ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Θοδωρής Νίνος για την ασφαλτόστρωση της Επιμενίδου Μαρούλη

0

"Δεν κάνουμε ευκαιριακή αντιπολίτευση"

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα και την  αναστάτωση που έχει προκληθεί στους συνδημότες μας σχετικά με την ασφαλτόστρωση της οδού Επιμενίδου Μαρούλη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θοδωρής Νίνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από την αρχή της αυτοδιοικητικής μου πορείας δεσμεύτηκα για δυο βασικά πράγματα. Δεσμεύτηκα  για την αντιμετώπιση των ζητημάτων του Δήμου μας, μέσα από την  ανάδειξη των προβλημάτων και την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων. Κυρίως όμως δεσμεύτηκα να ασκώ υπεύθυνα τον θεσμικό μου ρόλο ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ξεπερνώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες και λογικές που έχουν κουράσει τους συμπολίτες μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφορικά με το ζήτημα που πρόεκυψε σχετικά με την ασφαλτόστρωση της οδού Επιμενίδου Μαρούλη, οφείλω να τοποθετηθώ, δημόσια και ξεκάθαρα. Η εικόνα που έκανε το γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ είναι τραγική και δυστυχώς δημιουργεί αρνητική δημοσιότητα για τον τόπο μας. Είναι ξεκάθαρο ότι στη διαδικασία της ασφαλτόστρωσης έχουν γίνει λάθη.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η Τεχνική Υπηρεσία και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν έπρεπε να επιτρέψουν να γίνει η ασφαλτόστρωση με αυτό τον τρόπο, ενώ παράλληλα όφειλαν να τοποθετήσουν σημειώματα και στις όμορες οικίες προκειμένου να υπάρξει σωστή ενημέρωση και επίσης να ενημερώσουν έγκαιρα και επίσημα την τροχαία, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι όποτε της έχει ζητηθεί συμβάλει στην ομαλή εκτέλεση των έργων του Δήμου χωρίς να άπτεται στη δικαιοδοσία της.

Ωστόσο, οφείλω να τονίσω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αλλοιώνουν ούτε μειώνουν την ουσιώδη πρόσφορα της τεχνικής υπηρεσίας στο Ρέθυμνο. Είναι γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, παρά την υποστελέχωση της , παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και συνέβαλε τα μέγιστα στη μετάβαση από την χαλαρή περίοδο των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων, στην απαιτητική εποχή  του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ. Ακριβώς για αυτό το λόγο κάθε διάθεση κανιβαλισμού στελεχών και υπαλλήλων που προσφέρουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν, με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

Όσο για όσους με εγκαλούν γιατί δεν αξιοποιώ την «χρυσή» ευκαιρία για «αντεπίθεση» στη Δημοτική αρχή, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε δεσμευτεί για μια ουσιαστική αντιπολίτευση και για αυτό το λόγο εγκαλούμε σταθερά τη Δημοτική αρχή για τα λάθη και για την έλλειψη οράματος μέσα από τη θέσπιση ενός μακροπρόθεσμου ορίζοντα υλοποίησης κομβικών επιλογών για το Δήμο μας και όχι επειδή ξαφνικά κάποιο ζήτημα συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας. Κατηγορούμε σταθερά τη δημοτική αρχή για την  ένδεια του τεχνικού της προγράμματος, για τα λάθη και τις παραλείψεις, αλλά ευκαιριακή αντιπολίτευση δεν κάναμε και ούτε πρόκειται να κάνουμε.

Κλείνοντας, θεωρώ επιβεβλημένη την άμεση αποκατάσταση και την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ