ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Είμαστε μαζί με την κάθε Σοφία - Την κάθε Μπεκατώρου - Την κάθε γυναίκα

0

Ο Καζαντζάκης έλεγε, «αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά», εν έτη λοιπόν 2021 θα ταίριαζε περισσότερο το αν κάποια γυναίκα έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και φοβάται να μιλήσει, ο πολιτισμός καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την Σοφία Μπεκατώρου τα ΜΜΕ πήραν φωτιά και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Το πιο σημαντικό από όλα και αυτό που είναι το μεγαλύτερο κέρδος, είναι οι φωνές που αρχίζουν και ακούγονται από διάφορες γυναίκες που ανήκουν σε διάφορα αθλήματα και σιγά- σιγά πληθαίνουν οι καταγγελίες. Μεγάλο κύμα συμπαράστασης έχει ξεκινήσει όπως και οι παραιτήσεις με τον αθλητικό παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να είναι ο πρώτος, καθώς είναι και αυτός που κατονόμασε η χρυσή ολυμπιονίκης.

Πολλά είναι τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει κατά καιρούς για «ανθρώπους» που εκμεταλλεύονται την θέση ισχύος την οποία διακατέχουν και επιβάλλουν τα δικά τους θέλω με το ζόρι σε ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια δύναμη και φοβούνται να μιλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το περιστατικό συνέβη το 1997 και βγήκε τώρα στην επιφάνεια. Γιατί ακριβώς το πιο δύσκολο είναι να μιλήσεις και να παραδεχτείς ότι σου συνέβη αυτό και να φοβάσαι την  δημοσιότητα που θα πάρει το θέμα. Όμως ο αθλητισμός θα πρέπει να γίνει το παράδειγμα και να μπει μπροστά ώστε αυτά τα περιστατικά να εκπνεύσουν και να μην συμβούν ξανά ή αν γίνονται να μην φοβούνται οι άνθρωποι που έπεσαν θύμα να μιλήσουν.

Ο αθλητισμός θα πρέπει να είναι το στήριγμα των παιδιών που οδηγούνται σε αυτόν για να αποφύγουν τις κακοτοπιές και να μπουν σε μια οικογένεια που στην συνέχεια θα τους βοηθήσει να μετατραπούν σε πρότυπα για όσους βρίσκονται έξω από αυτόν. Αυτό ακριβώς το πρότυπο έχει γίνει η Σοφία Μπεκατώρου που δεν φοβήθηκε έστω και μετά από τόσα χρόνια να παραδεχτεί πρώτα- πρώτα στον ίδιο της τον εαυτό και ύστερα σε όλους τους υπόλοιπους ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Βγήκε μπροστά γιατί πρώτα από όλα διεκδικεί να δικαιωθεί και να πληρώσουν αυτοί που είναι υπαίτιοι, δεύτερον σε όποια γυναικά συμβεί να μην φοβηθεί να μιλήσει και τρίτον να παρακινήσει και άλλες γυναίκες που τους έχει συμβεί αυτό να μιλήσουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον αθλητισμό αλλά γενικότερα σε πολλές γυναίκες σε κάθε γωνιά του κόσμου και γι’αυτό είναι τόσο σημαντικό γυναίκες που είναι μέσα στον αθλητισμό να μην φοβούνται και να μιλάνε. Ας γίνει η αρχή μέσα από τον αθλητισμό και ας εμπνεύσει τα άτομα που τους έχει συμβεί να ξεκινήσουν να μιλάνε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ