ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το εμβόλιο στο Ρέθυμνο

0

Μέγα το θέμα για κάθε τόπο, για τον νομό μας ακόμα μεγαλύτερο, σπουδαιότερο, για σειρά λόγων. Το εμβόλιο στο Ρέθυμνο κουτσαίνει κι΄έπεσε σε λακούβα.

Νούμερα γράφονται στον τύπο συχνότατα. Με τους αριθμούς καθρεπτίζεται φρικωδέστερη η αλήθεια παρότι  επιδεινώνουν πολλαπλώς, πάμπολλα γεγονότα και διαπιστώσεις.

Στην πλατεία οικίας – ιατρείου μου στις 22/4 όπου διεξάγονταν το ανώδυνο και ανέξοδο, ταχύτατο και ασφαλέστατο τεστ, ουδείς ανέμενε σε κάποια σειρά, άδεια και τα πέριξ παγκάκια από αργόσχολους που μαζεύονται να κουτσομπολεύουν. Το τεστ μύριζε τάξη, υπευθυνότητα, επαγγελματική – ιατρική υπερεπάρκεια, τρεις φορείς, όλα στη θέση τους, γρήγορα η απάντηση. ΟΥΔΕΙΣ εντούτοις... Διάβασα ότι εξετάστηκαν 471, θετικοί 3. Λίγοι δεν είναι για κεντρικό σημείο με κατοίκους και εργαζόμενους; Μου γεννώνται ερωτήματα, ας τα παρακάμψω προσωρινά. Συγγενής μου πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο ώρες πριν και έκανε το τεστ άμεσα. Ουδείς κι΄εκεί, καν δεν τριγύριζαν οι συνήθεις τεμπελοχασομέρηδες.

Τα τρία κέντρα πόλης πραγματοποιούν 350 εμβολιασμούς την ημέρα. Όφειλαν να είναι περισσότεροι. Κάποιες μέρες προσέρχονται καμμιά 20αριά, ως τα τέλη Απριλίου μάλιστα καλούνται οι ευπαθείς ομάδες και οι μεγάλης ηλικίας, οι πλέον επικίνδυνοι.

Απογοητευτικά και τα συνολικά ποσοστά. 60 – 70% κυμαίνονται ανά εμβολιαστική κατηγορία, στη λοιπή επικράτεια εμφανίζονται κάπως υψηλότερα. Αυτά όταν καθείς έχει αντιληφθεί ότι αν νοσήσει το σύστημα δύσκολα θα τον υποδεχθεί, μάλλον δύσκολη η ανεύρεση κλίνης εντατικής. Παγκοσμίως η κατάσταση τρέχει σαν σε ταινία θρίλερ ή τρόμου, ολικής καταστροφής πάντων και πασών σε χώρες ολόκληρες πολλών εκατομμυρίων πληθυσμού και με τεράστιες ευχέρειες σε μέσα, νοσοκομεία κλπ. Δεν δείχνει να συγκινείται το Ρέθυμνο που βίωσε  φάση βαθύ κόκκινο. Αδράνεια, καθησυχασμός, παροιμιώδης αδιαφορία, βοσκηματώδης αταραξία, παραλυτική υπνηλία, ένα ζαβλάκωμα, μάσκες φορεί το 50% και από το 50 αυτό ποσοστό φορά λάθος, στον λαιμό για να τηλεφωνεί, να πίνει καφέ, να καπνίζει ή χωρίς αφορμή. Νεολαίοι και γερόντοι, κυρίες και υπάλληλοι σε υπηρεσίες, ταξί, λαϊκή, σούπερ μάρκετ σε υπόγειο μάλιστα, παντού. Σπανιώς τηρούνται και τα υπόλοιπα, αποστάσεις, απολύμανση, όχι χαιρετισμοί, χαριεντισμοί, γέλια, φωνές.

Ποσοστιαία ο χειρότερος νομός στην Περιφέρεια, κάτω και από το Λασίθι με λιγότερο πληθυσμό. Έχει υπεισέλθει στο Ρέθυμνο πρόσθετο δεδομένο που πιθανότατα συμβαίνει και σ΄άλλους τόπους υποθέτω. Σκηνές Λουΐ ντε Φινέ, για γέλια, ξύλινα, τετριμμένα, χονδροειδή από σοβαρούς ενίοτε ανθρώπους που σε αιφνιδιάζουν ανατριχιαστικά, περιτρίμματα και οι καθιερωμένες σουσουράδες – καρακάξες που ψάχνουν φιρί – φιρί επαλήθευση μέσα από απεριόριστη γκάμα ψεμάτων πασπαλισμένων με ανοησίες. Ένας ζουρλομανδύας φημών που πλανάται κατραπακοειδώς, ω του αίσχους με καύχηση και αυτοβαυκαλισμό για τα χαλιμπουρδίσματά τους, τις παρανοϊκές αερολογίες, έμπλεες λεκτικά – λεξικολογικά σαρδανάπαλα. Τον Μάη ό,τι δέσει και τον Αύγουστο ό,τι στέσει.

Τούτων λεχθέντων, πότε στο Ρέθυμνο αρρώστησαν πολλοί με το εμβόλιο και το κρύβουν (στο Ρέθυμνο κατ’ εξαίρεση!), πότε το εμβόλιο είναι νερό με τσιπ παρακολούθησης. Αμίμητα, ανυπόστατα, τερατολογίες που δεν ευσταθούν ούτε σαν ανέκδοτα. Πώς; Από ποιούς εκπορεύονται; Γιατί ο κόσμος τα ανέχεται και δεν βουλώνει τα απύλωτα στόματα αφού και να γελάς, ανοχή σημαίνει, αποδοχή εκλαμβάνει ο διαδοσίας, οπότε και η εκτρωματική τερατωδία του συστηματικά προεκτείνεται.

Κι όμως... Καταπληκτική η διαδικασία, τα κέντρα θα λειτουργούν ως τα μεσάνυχτα(!) καλείσαι στο κινητό, 4 -5 υπενθυμίσεις, αξιέπαινο παντού το προσωπικό γραμματείας και ιατρικο – παραϊατρικό και τα άτομα Σεκιούριτι επιπροσθέτως. Έτσι, όλοι, πανδημία είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, δεν είναι ανέκδοτο στο καφενείο με τις ρακές, επάρκεια στα τεστ, στα εμβόλια, ατόμων και μέσων, πρωτοφανή για την Ελλάδα, δεν πονάει, δεν καταλαβαίνεις, έλεος πιά, τι θέλουν οι αρνητές, κι ένα 50εύρω για όσους το κάνουν; Ένας από το χωριό θα υποστεί μια μετακίνηση, δεν χάλασε ο κόσμος. Το «εύγε» προς όσους εκπαίδευσαν, οργάνωσαν και σε όσους καθημερινά εφαρμόζουν  αξίζει ανεπιφύλακτα.

Τι περιμένουν στο Ρέθυμνο; Το παγκόσμιο τείχος (γιατί κάθε χώρα από μόνη της εν τέλει θα κάνει τρύπες στο νερό) θα κτιστεί μόνο με εμβόλια. Δεν βρέθηκαν φάρμακο, μέθοδος, διαδικασία. ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Δεν βλέπουμε τους επώνυμους που νόσησαν, παρέμειναν 2 μήνες εντατική, έχασαν 42 κιλά (ένας βουλευτής) ή περιμένουμε να βγει και για το Ρέθυμνο μια φήμη που θα το τσακίσει όπως οι φήμες του που πλήτουν το εμβόλιο; Θα αφήσουμε να μας καταδικάσουν ολίγοι ανεύθυνοι, οι ανθυγιεινοί, οι αποτρόπαιοι, οι αδιάντροποι;

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ