Από παρατηρήσεις φίλων και αναγνωστών ή και ηθελημένες – άθελες παραλείψεις του γράφοντα είναι τα παρακάτω συμπληρωματικά για το γράμμα Α. Μάλιστα ορισμένα ονόματα και κάπως... πετσοκομένα, ο αναγνώστης γνώριζε πολλά για ένα και μόνον όνομα που όμως δεν χωρούν σε τέτοιας μικρής έκτασης κείμενα.
Ελληνικά και τα Άδανα στην Κιλικία. Αδείμαντος, βασιλιάς και ναύαρχος των Φλιασσίων, προς Κόρινθο, τιμωρήθηκε για ασέβεια από τους θεούς. Τόπος και θεός των νεκρών ο Άδης. Ως σήμερα το όνομα της, θεότητα η Αδηφαγία. Καθόλου γνωστό ότι οι Ελληνικής ρίζας Αδίτες κυριάρχησαν και κατοίκησαν πρώτοι στη Νότιο Αραβία. Ωκεανίδα νύμφη η Αδμήτη, συνώνυμη η κόρη του Ευρυσθέα, βασιλιά των Μυκηνών. Των Φερών στη Θεσσαλία μυθικός βασιλιάς ο Άδμητος, σύζηγος της Άλκηστης και συνώνυμος ένας βασιλιάς της δυναστείας των Μολοσσών στην Ήπειρο, τον 5ο αι. Μετά χιλιετίες διατηρείται λοιπόν το όνομα, το παραλαμβάνουν οι τρισένδοξοι Μολοσσοί, του Μολοσσού, εγγονός του Αχιλλέα, γιός του Νεοπτόλεμου και της Ανδρομάχης της συζύγου του Έκτορα που ο Νεοπτόλεμος έλαβε ως λάφυρο αλλά η νόμιμη σύζυγός του η Ερμιόνη, κόρη τού Αγαμέμνονα, αξίωσε μάνα και νόθος να εξορισθούν.
Ο Αέροπος γιός του Άρη και ένας έτερος απόγονος του Ηρακλείδη Τημένου με το ίδιο όνομα, ιδρυτής δυναστείας στη Μακεδονία την ανέκαθεν Ελληνική. Από τους Ηρακλείδες το λοιπόν οι Μακεδνοί ( μάκος=μήκος, ο ψηλός) και ουδόλως αποκομμένοι, αιώνες πριν τους Φίλιππο- Αλέξανδρο. Αετίων ο διάσημος ζωγράφος από τον πίνακα του γάμου Αλέξανδρου – Ρωξάνης που τοποθετήθηκε στην Ολυμπία! Αζάν (θερμότης του ήλιου). Παράξενο όνομα για τον γιό του Αρκάδα και της μούσας Ερατώς(του έρωτα), απόγονος του Πελασγού και του Λυκάονα, πάντως εξ΄αυτού οι Αζανοί, Αρκαδική αποικία στην Μ. Ασία.
Φυλή της Ηπείρου οι Αθαμάνες. Διόλου τυχαίος ο Αθάμας (ο θυόμενος), ήρωας σε Θεσσαλία – Βοιωτία, βασιλιάς του Ορχομενού, πατέρας του Φρίξου και της Έλλης, μητέρα τους η Νεφέλη. Δεύτερη σύζυγός του η Ινώ, κόρη του Κάδμου των Θηβών, ανηψιά της Ευρώπης.
Οι Αργεάδες ήταν η δυναστεία που κυβέρνησε την Μακεδονία από τον 8ο αιώνα μέχρι το 306 π.Χ.
Αίγισθος των Μυκηνών, γιός του Θυέσπη, ξάδελφος και φονιάς του Αγαμέμνονα, ο μοιχός με την Κλυταιμνήστρα τη βέβηλη, τους σκότωσε ο Ορέστης του Αγαμέμνονα, ένα σίχαμα της ιστορίας με ένδοξο όνομα. Ο Αγίπαν ένα ανθρωπόμορφο τέρας αλλά γιός του Δία, των μεταλλαγμένων της προϊστορίας, η Αίγλη με το θεσπέσιο όνομα, από τις νύμφες Εσπερίδες, τα χρυσά μήλα της Γαίας – γης στον γάμο της Ήρας, σύζυγος του Ήλιου και μητέρα για τις τρεις Χάριτες, τις θεότητες του κάλλους και της ευφροσύνης.
Κάπως έτσι, φτάνουμε στην ονομαστή παγκοσμίως ΑΙΓΥΠΤΟ, η υπτίως στου Αιγαίου τα νερά, το όνομα Ελληνικότατο, ο Αίγυπτος πρώτος βασιλιάς της, εξ’ αρχής εκεί και συγχρόνως οι Δαναοί και ο Μένες (Μίνωας) στην αρχική δυναστεία των Φαραώ. 50 Δαναού κόρες – 50 Αιγύπτου γιοί, τη δίκη κερδίζουν στο ουδέτερο Άργος οι Δαναΐδες.
Σπουδαιότατη η Αιδεσία, εκτός αρχαιότητας, 5ος μ.Χρ. αι., νεοπλατωνική Αλεξανδρινή φιλόσοφος, σύζυγος του φιλόσοφου Ερμεία και μητέρα των φιλοσόφων Αμμωνίου και Ηλιοδώρου. Και ο Αϊδωνεύς βασιλιάς των Μολοσσών. Η Αιδώς θεότητα. Την επικαλούνται στην Ιλιάδα. Εξαφανισμένη η έρμη σήμερα. Ο Αιήτης αναφέρθηκε ήδη, βασιλιάς της Κολχίδας, Έλλην γιός της Εφύρας και του Ήλιου, πατέρας της Μήδειας. Ο Αιήτιος ήταν Πυθαγόρειος φιλόσοφος, ο Αιθήρ γιός του Ερέβους και της Νύχτας, θεότητα που συνδεόταν με την ευτυχία όπως και η αδελφή του Ημέρα, η Αιθιοπία της Αφρικής με Ελληνικό όνομα, η Αίθρα κόρη του Πιτθέα, γυναίκα του Αιγέα, μητέρα του Θησέα.
Χρήσιμα και όμορφα και τα συμπληρωματικά, συνεχίζουμε με τη βούλησή σας πάντα και τις συμβουλές σας μαζί.