Χωρίς αρχή και τέλος το πανέμορφο γράμμα Κ, εμείς ωστόσο ας το εξαντλήσουμε προσωρινά, όσο κι΄αν γαργαλίζει εν προκειμένω η αναμόχλευση των ονομάτων. Σάματις μόνο το Κ μας αγριοκοιτά βλοσυρά για τις αγεληδόν παραλείψεις;..
Κωκυτός ονομάζονταν ποταμός της Θεσπρωτίας και Κώκαλος ένας από τους πρώτους βασιλείς της Σικελίας. Έλληνες δηλαδή. Τύραννος (όχι με τη σημερινή έννοια η πολιτικοκοινωνική σημασία στην αρχαιότητα) του 6ου αι. στην Κόρινθο ο Κύψελος ενώ Κύψελα μια ακόμα αρχαιότατη και Ελληνική πόλη στη Θράκη.
Ο Κυχρεύς αναφέρεται ήρωας της Σαλαμίνας και πρώτος βασιλιάς της. Τέρας. Άνθρωπος από τη μέση και πάνω, φίδι κάτω, εποχής και μορφής περίπου του γειτονικού, του Αθηναίου Κέκροπα. Δύο βασιλείς σοφοί και ηρωικοί σε συνορεύοντες τόπους, σύγχρονοι μάλλον, τέρατα. Τα άγνωστα και ερωτηματικά της ιστορίας ως σήμερα. Ένας όμορφος και γενναίος έφηβος ήταν ο Κυπάρισσος, φύλακας στο δάσος του Απόλλωνα, σκότωσε κατά λάθος το ελάφι τού θεού. Για να λυτρωθεί από την κατάθλιψή του, ο Απόλλωνας τον έκανε δυνατό δέντρο, σύμβολο της λύπης ωστόσο γι΄αυτό φυτεύεται στα νεκροταφεία έκτοτε. Τι μαθαίνει κανείς...
Κύπ(φ)αιρα πόλη της θεσσαλίας, Κυνόσουρα ακρωτήριο της Σαλαμίνας, Κυνόσαργες, γυμναστήριο έξω από την Αθήνα (ως σήμερα η ονομασία). Κυνός Κεφαλές προς Φάρσαλα (το Μαυροβούνι), θρυλικό για τις μάχες καθώς αποτελούσε επίκαιρο σημείο. Ο Κυνόρτας υπήρξε βασιλιάς της Σπάρτης, ο ήρωας Κυνέγειρος έμεινε στην αρχαία ιστορία όχι ως αδελφός του Αισχύλου ή Μαραθωνομάχος αλλά διότι άρπαξε το Περσικό πλοίο που την κοπάναγε τρισένδοξα να σωθεί, του έκοψαν το χέρι, με το άλλο, επίσης, με τα δόντια, του έκοψαν το κεφάλι. Κυνέγειρε, θα ζεις όσο ζούμε. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.
Πόλη της Αρκαδίας (οι πόλεις αποδεικνύονται άπειρες και παντού, ΠΟΛΕΙΣ όχι χωριουδάκια) η Κύναιθα, Νηρηίδα, η Κυμοθόη η "γρήγορη σαν το κύμα", πόλη επίσης στην Εύβοια η Κύμη, με το Κυμαϊκό –Χαλκιδαϊκό αλφάβητο που έδωσε στην Ευρώπη, δηλαδή το σημερινό λατινικό(!), κραταιά, ομώνυμες αποικίες στην Κάτω Ιταλία, η αρχαιότερη όλων μάλιστα, και στην Μ. Ασία έτερη. Ο Κύλων 632 π.Χρ, εξ΄ου και το Κυλώνειον άγος επειδή στην Αθήνα ο Μεγακλής τους κατέσφαξε μέσα σε ναό όταν επιχείρησαν να ανατρέψουν το πολίτευμα. Η πόλη τιμωρήθηκε εκ θεών, ήρθε ο Επιμενίδης από την Κρήτη για καθαρμούς, επιστημονικές λύσεις με αλλαγή ροής νερών για την επιδημία, εκ των 7 σοφών της Αρχαιότητας.
Η αντλία του Κτησίβιου 285 π.Χρ
Ο Κύκνος ήταν γιος του Άρη και της Πελοπείας, τον σκότωσε ο Ηρακλής. Ένας γιος του Ποσειδώνα και της Σκαμανδραδίκης, πατέρας του Τέννου (η νήσος Τένεδος). Επίσης ένας βασιλιάς των Λιγύων, ο Απόλλωνας τον έκανε όμορφο πουλί. Γνωστοί οι Κύκλωπες, θεόρατα, δύσμορφα, απομονωμένα όντα, κι΄άλλα ΤΕΡΑΤΑ, μονόφθαλμοι, γιοί θεού πάντως, γνωστός ο πολλής φήμης Πολύφημος στην Οδύσσεια. Κύθνος – Κυκλάδες – Κύθηρα, η Κυθέρια Αφροδίτη που αναδύθηκε εκεί, η Κύζικος πόλη στην Προποντίδα, οι Κυδωνίες στα παράλια της Μ. Ασίας, αποικία Λέσβιων, Αϊβαλί στα Νεοελληνικά και στο γνωστό τραγούδι της Αλεξίου. Κύδωνες – Κυδωνία πόλη, λαός, περιοχή (Χανιά) της Μινωικής Κρήτης, αναφέρονται στον Όμηρο. Θεά εκ Μικρασίας στην Ελλάδα και ηθοποιός του 20ου αι., Σμυρνιά, η Κυβέλη. Προϊστορική επιφανής θεά στη Μ. Ασία.
Νύμφη η Κυάνη, οι νησίδες Κυανέες στην είσοδο του Βοσπόρου, φαίνεται να ήταν οι Συμπληγάδες Πέτρες. Τα ρεύματα έστελναν εκεί τα πλοία και στον Πόντο πέρναγαν λίγοι. Από Αιγαίο προς Πόντο. Ανάποδα, δεν είχε ρεύματα. Ο Κτησιφών πόλη στη Μεσοποταμία και Αθηναίος πολιτικός του 4ου αι. Εφευρέτης, φυσικός και μηχανικός ο Κτησίβιος, Αλεξάνδρεια 3ος αι. Γιατρός και ιστορικός ο Κτησίας του 5ου αι από την Κνίδο της Μικρασιατικής Καρίας. Βασιλιάς του Άργους ο Κρότωπος (κρότος + έπος = αυτός που έχει βροντώδη φωνή). και διάσημη πόλη στην κάτω Ιταλία, αχαϊκή αποικία ο Κρότων. Όλοι ξέρουμε καλά τον Κρόνο, πατέρα των Δία, Ποσειδώνα, Πλούτωνα, γενάρχη των 12, Τιτάνας, γιος Ουρανού – Γης. Τον διαδέχθηκε ο Δίας. Ιερέων γένος στην Αθήνα οι Κροκωνίδες, πόλη με λατομεία στη Λακωνία οι Κροκεές. Γνωστός και ο Κροίσος της Λυδίας στη Μ. Ασία. Σόλωνας, τι να τα κάνεις τα λεφτά αν μείνεις χωρίς φράγκο. Πλούσιος και ο Κρίτων, τίτλος στον Πλάτωνα, φίλος του Σωκράτη, από τα αριστουργήματα που γράφτηκαν ποτέ. Ο Κριτόλαος στρατηγός στην Αχαϊκή Συμπολιτεία και έτερος περιπατικός φιλόσοφος του 2ου αι. Χαλκοπλάστης ο Κριτίος, ο σκληρότερος και απεχθέστερος των τριάκοντα τυράννων της Αθήνας ο Κριτίας, μολονότι πολιτικός, ρήτορας, σοφιστής, ποιητής. Όταν τα αντιθετικά αντιθέτονται στο ίδιο άτομο, ιστορικά.