ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η δυσπεψία μου για τη θέση του Αστυνομικού Μεγάρου συνεχίζεται...

0

Με αφορμή δημοσίευση στον τοπικό Τύπο σχετική με επικείμενη δημοπράτηση του Αστυνομικού Μεγάρου, επανέρχομαι στην αιρετική άποψη μου, επικαλούμενος, πριν είναι αργά, τη φράση του Θεμιστοκλή «Πάταξον μεν, άκουσον δε».

Ως φοιτητής Πολιτικός Μηχ ΕΜΠ (1975) έζησα στα θρανία της σχολής μου τον καθηγητή των Λιμενικών Έργων, κ. Ρογκάν, να αναφέρει στο Τμήμα, ως παράδειγμα ΛΑΘΟΥΣ σχεδιασμού, το λιμάνι Ρεθύμνης και ΝΤΡΑΠΗΚΑ ως Ρεθεμνιώτης. Αργότερα έμαθα ότι επιχειρηματίες της εποχής πίεσαν στην επιλογή της, λάθος, θέσης.

Σήμερα (47 χρόνια μετά) μέλλει να ζήσω, ως συνταξιούχος πια Πολιτικός Μηχ. τη ΛΑΘΟΣ χωροταξικά και ΠΑΡΑΤΥΠΗ, κατά την άποψη μου, τοποθέτηση του Αστυνομικού Μεγάρου στο χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων.  Γιατί? Διότι οι συνθήκες «ωρίμασαν», βρέθηκαν χρήματα!!

Αμέσως ο Δήμαρχος «βάφτισε το κρέας, ψάρι» κι έτσι το χρηματοδοτούμενο Αστυνομικό Μέγαρο, μετονομάστηκε σε Χώρος Διοίκησης για να «νομιμοποιηθεί» στο χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων.

Άραγε, ουδείς από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την Υπηρεσία Δόμησης δεν διάβασε τον ΡΗΤΟ όρο που περιγράφεται στο συμβόλαιο παραχώρησης του χώρου της Σχολής Αστυφυλάκων, του συγχωρεμένου δημάρχου Ψυχουντάκη προς το ελληνικό δημόσιο?

Ο Δήμαρχος που καμαρώνει για βραβεία βιώσιμης κινητικότητας και οδικής ασφάλειας της πόλης, με ποιο κριτήριο χωροταξικού σχεδιασμού, εν έτει 2022, «στριμώχνει» το Αστυνομικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης? Για την πλακέτα θεμελίωσης? Αυτή την παρακαταθήκη θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας? Δεν θα αντιδράσει κάποιος? (δημότες, συλλογικότητες…)

Το Ρέθυμνο δικαιούται εδώ και χρόνια ΚΑΙ Αστυνομικό Μέγαρο ΚΑΙ νέο σύγχρονο Νοσοκομείο στη σωστή χωροταξικά θέση. Οικόπεδα διαθέσιμα περιφερειακά υπάρχουν. Ας τοποθετηθούν εκεί τα χρήματα που βρίσκονται κατά καιρούς, «δια των ενεργειών» των εκπροσώπων μας… για να μας συγχωρούν οι επόμενες γενιές αντί να μας βρίζουν.

Υ.Γ.

Προς αποφυγή τυχόν παρεξήγησης σχετικά με τη θέση μου για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την κάθετη διαφωνία μου για τη θέση του Αστυνομικού Μεγάρου, κάνω γνωστό ότι είμαι παιδί δημοκράτη χωροφύλακα, που επί δικτατορίας, ο πατέρας του μετατέθηκε δυσμενώς από το Ρέθυμνο στον Σταθμό Χωροφυλακής Απολπαίνης Λευκάδος!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ