ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με αφορμή τη συστράτευση της κοινωνίας για την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου όπως ζητούν οι αστυνομικοί

0

ΝΑΙ, ομόφωνα λέει η κοινωνία για ένα νέο, σύγχρονο λειτουργικό αστυνομικό μέγαρο. Η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση του κτιρίου έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει σταματήσει με πρωτοβουλία και συνεργασία Δήμου και Υπουργείου. Η ευθύνη βαραίνει αυτούς κι όχι την κοινωνία.

Σίγουρα ΝΑΙ λέει η κοινωνία και  στους ελεύθερους χώρους πρασίνου, στα πάρκα γειτονιάς, σε μια πόλη φιλική σε μικρούς και μεγάλους, σε κατοίκους και επισκέπτες.

Αυτά τα ΝΑΙ για να συνυπάρξουν χρειάζεται μια χωροταξική οργάνωση που δεν αντιστρατεύεται τα ΝΑΙ της.

Η σωστή χωροταξική θέση για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου ΥΠΗΡΧΕ και ΥΠΑΡΧΕΙ (Παπούρα Μυσσιρίων από το 2010) η βούληση υπήρχε, οι εγκρίσεις είχαν παρθεί, και ξαφνικά κόλλησε χωρίς καμία ενημέρωση...για να μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης!

Στη νέα  χωροθέτηση του κτιρίου στο κέντρο της πόλης, θα τρίζουν του κόκαλα του μακαρίτη Αντ. Τρίτση. Όλος ο τεχνικός κόσμος θα πρέπει να βγει μπροστά για να αποτραπεί το σύγχρονο χωροταξικό "έγκλημα" ...γιατί μόνο ΑΥΤΟΣ έχει τη γνωστική ικανότητα να «βλέπει» το τι θα συμβεί εάν γίνει το λάθος και πρέπει να κάνει τα δέοντα για να το αποτρέψει.

Το ζητούμενο δεν είναι η καταδίκη του «εγκληματία» εις πολλάκις ισόβια μετά τη διάπραξη του αδικήματος, ως ηθική δικαίωση αλλά η αποτροπή ενός προδιαγεγραμμένου «εγκλήματος».

Άραγε η ΛΑΘΟΣ θέση του λιμανιού δεν μας έκανε σοφότερους?

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ