ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η περιπέτεια των Ρεθυμνιώτικων ομάδων στη Γ΄Εθνικη

0

Το φετινό πρωτάθλημα του Κρητικού Ομίλου της Γ΄Εθνικής ξεκίνησε με πολλά όνειρα για τις τρεις ομάδες που συμμετείχαν από το Ρέθυμνο αλλά δυστυχώς καμία από αυτές δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την παραμονή με αποτέλεσμα ο νομός μας του χρόνου να μην έχει κάποιον εκπρόσωπο στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Η εφημερίδα Ρέθεμνος μίλησε με τους εκπροσώπους των ομάδων οι οποίοι δίνουν την δική τους γνώμη για την φετινή περιπέτεια στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Έπεσε στο τέλος ο Ρεθυμνιακός

Ο Ρεθυμνιακός από τις τρεις ομάδες του νομού μας που συμμετείχαν εκείνη με τις υψηλότερες προσδοκίες, καθώς είχε την εμπειρία από την σεζόν 2019-20 και έτσι σεβόμενος την ιστορία του και το συσπείρωση αρκετών παλαιμάχων και του κόσμου, ξεκίνησε το ταξίδι. Η ομάδα του Ρεθύμνου «πλήρωσε» το γεγονός ότι το πρωτάθλημα σταμάτησε για πέντε μήνες, ότι δεν κατάφερε αποδώσει τα μέγιστα στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού σε 7 αναμετρήσεις πανηγύρισε μία νίκη ( πήρε και τρεις βαθμούς με την Παλαιόχωρα χωρίς να διεξαχθεί παιχνίδι) δέχτηκε 18 γκολ σε 15 παιχνίδια, ενώ όπως όλες οι ομάδες του Ρεθύμνου δεν αντιμετωπίστηκε σε πολλούς αγώνες με σεβασμό από την διαιτησία.

Κωστής Παπαδάκης: «Ο Ρεθυμνιακός θα είναι δυνατός σε όποια κατηγορία παίζει»

Ο πρόεδρος της ομάδας, Κωστής Παπαδάκης μίλησε στην εφημερίδα Ρέθεμνος για την φετινή περιπέτεια στο πρωτάθλημα, ενώ έδωσε και το μήνυμα για την επόμενη σεζόν.

«Έχοντας την εμπειρία της πρώτης χρονιάς από την Γ΄Εθνική ο Ρεθυμνιακός ξεκίνησε την φετινή του περιπέτεια, με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για να πλασαριστεί σε μια καλή θέση στο πρωτάθλημα. Ενισχύθηκε η πολύ καλή διοίκηση που είχαμε με δύο επιπλέον άτομα, τον Μιχάλη Κοσκινά και τον Βαγγέλη Πριανάκη, όπως και το προπονητικό team και σύμφωνα με τα «θέλω» των προπονητών ενισχύσαμε και το αγωνιστικό τμήμα».

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

«Δυστυχώς άλλος σχεδιασμός έγινε και άλλα  πράγματα προέκυψαν και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η πανδημία που μετά από τέσσερις αγωνιστικές όπου είχαμε ξεκινήσει πολύ καλά, το πρωτάθλημα διακόπηκε για πέντε μήνες και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν νέα δεδομένα. Έφυγαν τέσσερις παίκτες για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία, τα πλάνα μας άλλαξαν αρκετές φορές και έτσι συμμετείχαμε σε ένα πρωτάθλημα παρωδία, στο οποίο πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει. Η Φιλοσοφία μας ήταν ότι οι ομάδες θα έπρεπε να επιστρέψουν στις προπονήσεις όμως ήμασταν αντίθετοι με την συνέχιση του πρωταθλήματος, αυτό όμως δεν συνέβη, μας επέβαλαν να παίξουμε με άνισους όρους και αυτό ζημίωσε την ομάδα, καθώς ήταν και η μόνη που σε όλο τον Κρητικό Όμιλο και ίσως η μόνη σε όλη την Γ΄Εθνικη, που είχε εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και κατέβηκε να αγωνιστεί. Αυτό είχε ως συνέπεια να κατεβούμε και να δώσουμε τους τελευταίους τρεις αγώνες με αρκετές απουσίες και στον αγώνα με την Νεάπολη αν και επέστρεψαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, δεν είχαν συμμετάσχει σε καμία προπόνηση». 

ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ

«Η διοίκηση του Ρεθυμνιακού πέρα από αυτά αναγνωρίζει ότι υπέπεσε σε κάποια λάθη, όμως δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τα παράπονα μας στην τοπική αθλητική ηγεσία (ΕΠΣΡ, διαιτησία) που μας άφησε αβοήθητους και απροστάτευτους σε σχέση με τις παροχές που είχαν άλλες ομάδες στους άλλους νομούς. Εκεί οι ομάδες βοηθήθηκαν πάρα πολύ (κάποια στιγμή μπορώ να δώσω και συγκεκριμένα στοιχεία) η ΕΠΣ Λασιθίου όπως και εκείνης του Ηρακλείου βοήθησαν πάρα πολύ. Αποκορύφωμα της μη βοηθείας ήταν να πέσουν από το Ρέθυμνο και οι τρείς ομάδες».

Ο ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

«Στο σήμερα τώρα και παρόλο την απογοήτευση που έχουμε για όσα έγιναν, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, έχουμε σαν ομάδα ένα πολύ βαρύ όνομα, ο Ρεθυμνιακός είναι η πιο ιστορική ομάδα του νομού και βρίσκεται εδώ. Ο Ρεθυμνιακός την επόμενη σεζόν σε όποια κατηγορία και να παίζει θα τον βρει δυνατό γιατί το δυνατό συμβούλιο που διαθέτει αλλά και η ιστορία του τον αναγκάζουν σε αυτόν τον δρόμο, είτε αγωνιστεί στο τοπικό, είτε στην Γ΄Εθνική θα πρωταγωνιστήσει. Το θετικό για φέτος είναι ότι  διαθέτουμε πάνω από δέκα παιδιά που είναι κάτω των 20 ετών και φέτος μαζέψανε πολύτιμες εμπειρίες. Θα ρίξουμε μεγάλο βάρος και στις ακαδημίες και πιστεύουμε ότι τα 70 παιδιά που βρίσκονται εκεί θα διπλασιαστούν του χρόνου. Περιμένουμε τις εξελίξεις σε περίπτωση που κάποιες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή στην Γ΄Εθνική, εμείς θα είμαστε εκεί και σε πείσμα των καιρών αλλά και φημών ο Ρεθυμνιακός θα είναι εδώ».

Στοίχισε η απειρία στον Αστέρα

Ο Αστέρας Ρεθύμνου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΡ 2020 και ανέβηκε στην Γ΄Εθνικη με όνειρα και φιλοδοξίες. Η ομάδα του Αστέρα έδειξε ένα καλό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του γνωρίζοντα ήττες από Πόρο, Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη, οι οποίες του στοίχισαν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του. Γενικά η απειρία σε συνδυασμό με την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας όπου δέχτηκε σε 15 αγώνες, 29 γκολ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Δημήτρης Βαλέργας: « Ο Αστέρας θα επιστρέψει σύντομα στην Γ΄Εθνική»

Από τον Αστέρα ο Δημήτρης Βαλέργας μίλησε αποκλειστικά στο Ρέθεμνος και παρέθεσε την δική του άποψη για την φετινή χρονιά.

«Μετά την επιτυχημένη χρονια της περιόδου 2019-2020 όπου ο Αστέρας κατέκτησε το πρωτάθλημα, η διοίκηση του συλλόγου πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στην Γ΄Εθνική. Παρά τα όσα ακουγόντουσαν ότι ο Αστέρας διαλύεται και δεν θα δηλώσει καν συμμετοχή, όχι μόνο τους διαψεύσαμε αλλά θεωρώ ότι με την πορεία που είχαμε φτάσαμε πολύ κοντά στο να πανηγυρίσουμε και την παραμονή μας. Εμείς ξεκινήσαμε την περιπέτεια μας στο νέο αυτό πρωτάθλημα με τα δικά μας παιδιά και στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές δείξαμε ότι είμαστε ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, καθώς στα περισσότερα παιχνίδια χάσαμε στο τελευταίο λεπτό, όπως με Άγιο Νικόλαο και Πόρο».

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ RAPID TEST

«Πολλοί από τους παίκτες έφυγαν για να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ενώ πολλά από τα παιδιά δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεν ήμασταν υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος με αυτή την αβεβαιότητα που κυριαρχούσε, και ειδικά με την μηδαμινή βοήθεια που είχαμε από όλους τους δημόσιους φορείς. Το κόστος των rapid test δεν το ανέλαβαν ούτε η ΕΠΟ, ούτε η πολιτεία με συνέπεια το βάρος να πέσει στις ίδιες τις ομάδες, ενώ αγωνιστήκαμε και σε ένα πρωτάθλημα εξπρές το οποίο ολοκληρώθηκε σε μόλις 15 αγωνιστικές. Αυτό όμως το οποίο δεν είχε καθόλου λογική ήταν ότι δεν άλλαξαν τα κριτήρια για τις ομάδες που έπεφταν από την κατηγορία, δηλαδή μείνανε όπως ήταν πριν από την διακοπή και έπεσαν 6 ομάδες χωρίς να έχει παιχτεί δεύτερος γύρος, κάτι που όπως καταλαβαίνει ο κόσμος είναι παράλογο».

ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ

«Εμείς δώσαμε την μάχη μας, φέραμε και μερικούς παίκτες για να ενισχύσουν την προσπάθεια μας, είχαμε μια πολύ καλή εικόνα σε όλους τους αγώνες αλλά δυστυχώς θεωρώ ότι η κύρια αδυναμία μας ήταν η απειρία μας και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με την Νεάπολη, όπου είχαμε κυριαρχήσει για 70 λεπτά και στο τέλος χάσαμε εκείνο το παιχνίδι και μαζί την παραμονή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Εμείς σαν Αστέρας και παρά την πικρία που μας άφησε η φετινή σεζόν, θα συνεχίσουμε το έργο μας με τον ίδιο ρυθμό και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα εκεί που μας αξίζει».

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

«Το μεγαλύτερο κέρδος για φέτος για εμένα ήταν ότι ο Αστέρας ξεκίνησε το ταξίδι του προς την ψηφιακή εποχή και αυτό φάνηκε και με το νέο σήμα που δημιουργήθηκε από ικανούς ανθρώπους για αυτό τον σκοπό αλλά και από την εφαρμογή που διαθέτουμε πλέον και ο κόσμος μπορεί να την κατεβάσει και να ψωνίζει από τους χορηγούς μας με πολλές ελαφρύνσεις. Ένα άλλο βάρος που ρίξαμε ήταν και η βοήθεια μας προς την κοινωνία όπως φάνηκε και με την Σάμο όπου ήμασταν από τους πρώτους που στείλαμε βοήθεια και θα το κάνουμε ξανά για οποιονδήποτε το χρειαστεί, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τα 11 tablet που μοιράσαμε σε μαθητές της πόλης μας τον Δεκέμβριο (όλα αυτά στο πλαίσιο εταιρικης κοινωνικής πολιτικής της ομάδας μας όπου κάθε χρόνο θα γίνεται και πιο οργανωμενο)».

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

«Τώρα για την επόμενη μέρα ο Αστέρα θα στηριχθεί για άλλη μια φορά στα δικά του παιδιά τα οποία προέρχονται από τις ακαδημίες του η οποία αυτή την στιγμή διαθέτει κοντά στα 300 παιδιά και κάθε χρόνο αυξάνονται, αυτή είναι η φιλοσοφία μας και με αυτά τα παιδιά θα ανεβούμε πολύ σύντομα ξανά στην Γ΄Εθνική».

Ο Άρης Ρεθύμνου αγωνίστηκε μόλις σε 4 αγώνες καθώς δεν δήλωσε συμμετοχή μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και  έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η πορεία του στο πρωτάθλημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ