ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλαλούμ με τα ελαφρυντικά που πρότεινε η εισαγγελέας

0

Για ακόμα μια φορά η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν παύει να μας εκπλήσσει. Η εισαγγελέας ενώ αρχικά είχε προτείνει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους εκτός από τρεις, λίγη ώρα αργότερα, άλλαξε την πρότασή της.

Η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου άλλαξε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών μετά την δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου ( όπως οριζόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα που άλλαξε τον Ιούνιο του 2019) για τους εξής κατηγορούμενους:

– Όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα

– Όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως δολοφονία Φύσσα και λοιπά.

Αρχικά η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο για τους στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο. Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών.

Η εισαγγελέας υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

 

newsit.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ