ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δουλεύουμε … για να πληρώνουμε!

0

Η διαπίστωση είναι τραγική. Δουλεύουμε για πληρώνουμε. Όχι για να δημιουργούμε. Αυτό και μόνο δείχνει την κατάντια ενός συστήματος που λειτουργεί προς όφελος ολοένα και λιγότερων σε βάρος των περισσότερων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), σχεδόν τον μισό χρόνο οι Έλληνες δουλεύουν για να συντηρούν το κράτος.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες δούλεψαν φέτος 181 ημέρες τον χρόνο για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε φόρους και εισφορές, ενώ εάν συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2022, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν μελλοντικές γενιές, τότε θα έπρεπε να εργαστούμε μέχρι την 20η Ιουλίου για να πληρώσουμε φόρους, εισφορές και ελλείμματα.

Παράλληλα, οι έλληνες δεν θα έχουν στο εξής δικό τους σπίτι. Η υπόθεση αγορά ακινήτου απομακρύνεται για ένα μέσο νοικοκυριό, αφού το κόστος στέγασης, που περιλαμβάνει ενοίκιο ή δόση στεγαστικού δανείου και πάγια έξοδα σπιτιού έχει αυξηθεί κατά 31,5% τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ (housing taxation in OECD countries), για να αγοράσει ένα μέσο ελληνικό νοικοκυριό μια κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων θα πρέπει να διαθέσει τα εισοδήματα σχεδόν 13 ετών, έναντι 11,7 ετών το 2000.

Αυτά και ο Θεός βοηθός!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ