ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια αξέχαστη επίσκεψη στην Γκαλερί Μορφές

0

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022,  είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στη φιλόξενη Αίθουσα Τέχνης ΄΄Μορφές΄΄ του Ρεθύμνου, στην έκθεση ζωγραφικής μαθητευόμενων καλλιτεχνών με τον τίτλο: ΄΄Eυφραίνει καρδίαν΄΄.  «Μπορεί ο οίνος να θεωρείται ο ανεκτίμητος φίλος της καρδιάς καθώς η με μέτρο κατανάλωσή του βοηθά στη σωστή λειτουργία της και στη θωράκισή μας ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις, και οι έρευνες χρόνων να έχουν αποδείξει πως ένα με δύο ποτήρια την ημέρα συνεισφέρουν εξίσου στην τόνωση του οργανισμού και τη μακροζωία…

Εμείς όμως θεωρούμε πως μέσα από συγκεκριμένους εικαστικούς σχολιασμούς, πολλά αγαθά, όχι απαραίτητα υλικά, όπως η συντροφικότητα, η γνώση, η αγάπη, η μουσική κ.λπ. δημιουργούν χαρμοσύνη , βαθιά ευχαρίστηση και έχουν ευεργετική δράση τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή.

Σύμφωνα λοιπόν με επιστημονικές μελέτες  αλλά και τις δικές μας θέσεις και στάσεις ζωής, αντιλαμβανόμαστε πως η ενασχόλησή μας με την τέχνη, βοηθάει στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, καταπολεμά τη γεροντική ανοία σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι οι βιταμίνες  C και E…»

Έτσι λοιπόν, από την επίσκεψή μας δίπλα στην υπέροχη εικαστικό και πάνω από όλα Άνθρωπο, Χρυσούλα Σκεπετζή,  μπόρεσαν οι μαθητές μας να εκφράσουν  τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την έννοια του ΄΄Ευφραίνει καρδίαν΄΄ σε μια κόλλα χαρτιού, με τις απίστευτες σκέψεις και αναγνώσεις που έκαναν στα έργα. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να εμπνευστούν και να αποτυπώσουν, ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα τους. «Τροφή είναι οι άνθρωποι που επιλέγεις να συναναστρέφεσαι, τα βιβλία που διαβάζεις, τα μέρη που επισκέπτεσαι, κάθε μορφή τέχνης, τροφή είναι και τα τρόφιμα που καταναλώνεις και όλα αλληλεπιδρούν σε σωματικό, σε ψυχικό, σε νοητικό και σε πνευματικό επίπεδο και σε διαμορφώνουν ως άνθρωπο» γράφουν οι μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου.

Τέλος η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρεθύμνου (EN.E.E.ΓΥ.Λ. Ρεθύμνου) ευχαριστούν θερμά την σπουδαία εικαστικό και ποιήτρια Χρυσούλα Σκεπετζή ως επιμελήτρια της έκθεσης που μοιράστηκε με τους μαθητές μας κουβέντες, ιδέες και συναισθήματα, που με την αλήθεια της ψυχής της και με μόνο μέσο την ειλικρινή έκφραση μέσω της τέχνης κατάφερε να μας συγκινήσει και τον κ. Ηλιάκη για τον υπέροχο χώρο και την φιλοξενία του: Με την Τέχνη να μας ομορφαίνει τη ζωή, πάντα..

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βορνιωτάκη Φωτεινή, Μακρή Ανθούλα, Χατζηγεωργιάδου Παρασκευή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ