ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το θεατρικό της Μητροπόλεως, που άφησε εποχή

0

Ακόμη νοσταλγούμε την αναπαράσταση των παθών του Χριστού, που πραγμοτοποιήθηκε παραμονές της Μεγαλοβδομάδος, από την δραστήρια και ταλαντούχο θεατρική Ομάδα της ‘Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου’, στην οποία πραγματικά μείναμε ενεοί. Τα χαρισματικά παιδιά της φωτισμένης ομάδος. έδωσαν την ψυχή τους στο έργο «Χριστός Πάσχων» και παρουσίασαν  τόσο ρεαλιστικά τα πάθη του Κυρίου που συνεκίνησε το κοινό, που γέμισε και τις δύο βραδιές το αμφιθέατρο του ΤΕΙ, στα περιβόλια και καταχειροκρότησε τους αιτίους του θαυμαστού αποτελέσματος. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν:  η δραματουργική προσαρμογή, τα κοστούμια και η μουσική επιμέλεια του  δασκάλου και συγγραφέως Γιώργου  Καλογεράκη,  η σκηνοθεσία του σκηνοθέτη Αποστόλου Κουγιτάκη , τα σκηνικά του Γιάννη Τσάβαλου.  Τον ρόλο του αφηγητή των δρωμένων είχε αναλάβει ο φιλόλογος -δημοσιογράφος Νικολέων (Νικόλαος) Τσουπάκης, ενώ εξαιρετικά έπαιξαν μεταξύ άλλων ηθοποιών  η Ειρήνη Λογιάκη (Παναγία), ο Μανώλης Τζωρτζινάκης (Χριστός), ο Μάρκος Πελαντάκης (Μαντατοφόρος, Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας).

Ο Γιώργος Καλογεράκης  ευχαρίστησε τον Δεσπότη της πόλεώς μας, τους ιερείς και  το κοινό για την προσέλευση και το ζεστό χειροκρότημα, καθώς και τα σαράντα άτομα της θεατρικής ομάδος για τη συμβολή τους στη μοναδική παράσταση.

Ο Σεβασμιότατος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Πρόδρομος, ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση με άλλους ιερείς, κατενθουσιασμένος, προέτρεψε  τους Ρεθυμνιώτες  να είναι πάντοτε κοντά και να στηρίζουν αυτή  την όμορφη  προσπάθεια, που συνεισφέρει στο ‘Ρέθυμνο των Γραμμάτων και των Τεχνών’.
Δεόν να σημειωθεί ότι την παράσταση του έργου «Χριστός Πάσχων»  στήριξαν οργανωτικά η ‘Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου’ και η ‘Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης’.

Γράφει η Χρυσή Δασκαλάκη, Γενική Ιατρός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ