ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«ΤΑ ΛΥΡΙΚΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ» Συναυλία από την ομάδα ΧΡΟΕΣ

0

H ομάδα «Χρόες - οι μεταπτώσεις του τετράχορδου» παρουσιάζει τον κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Σφακιανάκη «Τα λυρικά της νιότης», σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού, για ντουέτο φωνών, χορωδία και μικρή ορχήστρα.

Το έργο αποτελεί μια επιλεκτική μουσική ανάγνωση της συγκλονιστικής πορείας του ποιητή που, πριν γίνει «εθνικός», διατηρούσε ακόμη το δικαίωμα να ερωτεύεται και να πληγώνεται. Γι' αυτόν ακριβώς τον λυρισμό της νιότης, ίσως τον λυρισμό της δικής μας ξεχασμένης νιότης, θα άξιζε να ξανατραγουδήσουμε χιλιοειπωμένα τραγούδια τολμώντας να «μελοθετήσουμε», όπως έλεγαν οι Εφτανήσιοι εκείνης της εποχής, τα χρόνια εκείνα που μας σημάδεψαν, χωρίς συχνά να το παραδεχόμαστε. 

Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 8μμ στο Ωδείο Ρεθύμνου.

Αφηγηματική σύλληψη-μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση : Δημήτρης Σφακιανάκης

Επιμέλεια οργάνωσης-προετοιμασία χορωδίας : Ελένη Κυδωνάκη

Σολίστες : Βασίλης Πελαντάκης, Μαρία Κουσουλάκου

Χορωδία και ορχήστρα : oμάδα Χρόες

Είσοδος 12 €, προπώληση 10 € (στα Οπτικά Κυδωνάκη-Ντινόπουλος, Λ.Κουντουριώτη 12)

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Θερμές ευχαριστίες και στους : Κreta Eiendom, Loguers, Etouri, Μοnitor Αrt Café, Tαβέρνα "Αλέκος" Σ.Φραγκιαδάκη, Eστιατόρια "Αλάνα" Σ.Σταυριδάκη-Μ.Μπαρμπουνάκη και "Πρίμα Πλώρα" Ι.Κουτρουμπάκη-Μ.Μαλανδράκη, Oπτικά Ε.Κυδωνάκη-Α.Ντινόπουλου, Αμαλία Νουκάκη Design Studio, Microdental Σ.Σπανουδάκη, Παγοποιείον Α.Τζουλάκη,  Γ.Ν.Χατζάκη Ζαχαρώδη-Ξηροί Καρποί

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ