ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής από τον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

0

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοχάρης επισήμανε λίγο μετά την πρώτη συνάντηση που είχε στο Ρέθυμνο, και ήταν με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη και την Αντιδήμαρχο Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη, ότι το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, προκαλεί αισιοδοξία αλλά και αγωνία.

Όπως είπε, «θέλουμε και αυτή η αισιοδοξία να μετατραπεί  και σε αποτελεσματικότητα και σε επιτυχία. Πράγματι δεν είναι η χρονιά των αριθμών, είναι η χρονιά της ποιότητας και η ποιότητα σημαίνει όμορφες διακοπές, στο όμορφο κρητικό περιβάλλον, η φανταστική κρητική φιλοξενία, σημαίνει όμως και ασφάλεια, σημαίνει και προσοχή. Όλοι μας τηρούμε τα πρωτόκολλα και με αυτόν τον τρόπο όποιος έρχεται, γυρίζει πάλι σπίτι του, σώος και  υγιής. Θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι και στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη αλλά φυσικά και σε όλη την χώρα. Θα είναι ένα καλοκαίρι που ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα.»

Ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους εργαζόμενους στον ξενοδοχειακό τομέα και στον επισιτισμό, σειρά από επιχειρηματίες και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γιώργο Γιακουμάκη και βέβαια τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, των δήμων του νομού και του συλλόγου ξενοδόχων. Το δημαρχείο Ρεθύμνου, το Επιμελητήριο και οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Τσακαλάκη, ήταν οι χώροι, στους οποίους πραγματοποίησε όλες τις επαφές του προγράμματος του, για να δηλώσει, ότι «Όλοι έχουν αγωνία και είναι απόλυτα κατανοητό, καθώς ο ελληνικός τουρισμός άνοιξε μόλις πριν από δυο μέρες. Όμως πριν από δυο μήνες, όταν μιλούσαμε για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, εισπράτταμε την αγωνία του κατά πόσο αυτό θα συμβεί όντως. Είδατε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει απλώς το σχέδιο στα χαρτιά, αλλά το υλοποιεί και το υλοποιεί στους χρόνους και στα χρονοδιαγράμματα. Ας μην υπάρχει λοιπόν αγωνία και ανησυχία. Κάθε μέρα επανεξετάζουμε τα πράγματα, κάθε μέρα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις και  ειδικά σήμερα είναι μία μέρα, στην οποία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε περαιτέρω μέτρα στήριξης και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Θα καλούσα λοιπόν τους εργαζομένους, όπως τις προηγούμενες ημέρες συνέστησα υπομονή γιατί θα έρθουν και νέα μέτρα στήριξης, τώρα τους συνιστώ ηρεμία, να  δουν τα μέτρα στήριξης, να δουν και την εξειδίκευση την οποία μπορεί κανείς να πάρει από το Υπουργείο Εργασίας, και μέσα από αυτά τα μέτρα διορθώνονται και οι δυσκολίες που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες και η στήριξη θα είναι ακόμα πιο ουσιαστική, πιο γενναία, χωρίς αποκλεισμούς ή προβλήματα.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Τουρισμού, πως έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση – μπάχαλο γύρω από το τουριστικό γίγνεσθαι, ο κ. Θεοχάρης, σχολίασε στους δημοσιογράφους, ότι «Δεν επικρατεί κανένα μπάχαλο στον ελληνικό τουρισμό. Υπάρχει μία ανασφάλεια αλλά δεν υπάρχει καμία χώρα η οποία, να βρίσκεται πιο μπροστά από την Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού. Είμαστε πράγματι όχι απλώς στην πρωτοπορία,  είμαστε εμείς οι οποίοι αναγκάσαμε την Ευρωπαική Ένωση να πάρει θέση. Ο Σύριζα φώναζε ότι δεν θα ανοίξουμε και ανοίξαμε. Τώρα φωνάζει ότι δεν θα τα καταφέρουμε, σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι θα τα καταφέρουμε. Κάποια στιγμή ο Σύριζα, αντί να κάνει κριτική, να κάνει αυτοκριτική διότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της κρίσης μέχρι και την τελευταία μέρα, μέχρι και σήμερα είναι στις επάλξεις και στηρίζει τον ελληνικό λαό.»

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ

Ξεκαθαρίζοντας το τοπίο γύρω από την υποδοχή επισκεπτών, προερχόμενων από την Μεγάλη Βρετανία, ο Υπουργός Τουρισμού, δήλωσε από το Ρέθυμνο, ότι «Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι ο στόχος μας και αν όλα πάνε καλά, είναι να ανοίξουμε στις 15 Ιουλίου και αυτό περιμένουμε να μας το επιβεβαιώσουν και οι γιατροί τους οποίους συμβουλευόμαστε όλο αυτό το διάστημα. Περιμένουμε να έχουμε πολύ σύντομα, την γνώμη τους ώστε να μπορέσουμε ένα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις. Όσο εμείς έχουμε κάποιους περιορισμούς είναι πολύ λογικό να υπάρχει η αρχή της αμοιβαιότητας, αρχή που ισχύει πολύ συχνά στις σχέσεις μεταξύ δύο κρατών. Συνεπώς δεν άλλαξε κάτι απλώς στην χώρα τους συνεχίζουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, όσο στην χώρα μας έχουμε και εμείς περιοριστικά μέτρα.»

«ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Στο δημαρχείο Ρεθύμνου, τον Υπουργό Τουρισμό περίμενε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου. Αρχικά υπήρξε ένταση με πολλές διαμαρτυρίες εναντίον του κ. Θεοχάρη. Ακολούθως, υπήρξε συνάντηση μαζί τους, στους οποίους μίλησε όχι μόνο για τα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματικά βάλλονται αυτή την περίοδο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά μεταφέροντας τους και μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, επισημαίνοντας, ότι «Ειλικρινέστατα θα σας πω το εξής. Οι τουρίστες δεν στηρίζουν το ελληνικό προϊόν τυχαία. Το στηρίζουν γιατί πρώτον έχει ποιότητα, την οποία έχει αποδείξει διαχρονικά. Ιδιαίτερα το προϊόν της Κρήτης. Δεύτερον γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ενάντια σε αξιωματούχους που έλεγαν «ξεχάστε τις διακοπές σας φέτος», ενάντια σε ταξιδιωτικές οδηγίες, εμείς ως Υπουργείο Τουρισμού βγαίναμε στα διεθνή μέσα και  συντηρούσαμε το ενδιαφέρον της χώρας ζωντανό, με διάφορες ενέργειες, ώστε τώρα που ανοίγει ο ελληνικό τουρισμός, να υπάρχει διάθεση των ανθρώπων να έρθουν και να ξεπεράσουν και τον φόβο και όλες τις υπόλοιπες ανασφάλειες. Αυτό είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να δώσουμε στον επιχειρηματία και στον εργαζόμενο. Γιατί ο κάθε εργαζόμενος ξέρει ότι ο μόνος που, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, μπορεί να στηρίξει το εισόδημά του, είναι ο τουρίστας, ο οποίος έρχεται και η δική μου υπόσχεση προς το εργαζόμενο λαό του τουρισμού, είναι ότι αυτός ο τουρίστας, θα έχει μία ομαλή και ασφαλή πορεία και για να έρθει και για να επιστρέψει.»

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Τον Υπουργό Τουρισμού συνόδευσε σε όλες τις επαφές του στο Ρέθυμνο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης. Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Θεοχάρη, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε τα εξής: «Με χαρά υποδεχόμαστε στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο τον καλό συνάδελφο και υπουργό τουρισμού, το κύριο Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίο είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία τις προηγούμενες εβδομάδες ως Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε να ετοιμάσουμε τις πύλες της χώρας, για να υποδεχτούμε τους τουρίστες, είτε μέσω οδικών ανακατευθύνσεων, είτε μέσω των αεροδρομίων που αποτελούν την βασική πύλη εισόδου για τη χώρα μας. Είδαμε, ότι τις πρώτες μέρες λειτουργίας, τόσο των αεροδρομίων όσο  και από τις συνοριακές εισόδους στα βόρεια σύνορα μας, πως με πολύ μικρά προβλήματα, υποδεχτήκαμε χιλιάδες επισκεπτών, και πλέον πιστεύω, ότι αυτό θα συνεχιστεί και στις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να παραμείνει εξαιρετική η εικόνα της χώρας μας ως προς το γεγονός, ότι υποδέχεται ξένους επισκέπτες και επιπλέον να κερδηθεί ένα στοίχημα, που αυτό είναι ο ελληνικός τουρισμός και σε αυτό γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από το Υπουργείο. Επί την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά το Υπουργείο, γιατί είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία και στον δήμο Ρεθύμνης. Το γεγονός, ότι ιδρύθηκε η σχολή ξεναγών στο Ρέθυμνο, αποτελεί ένα πρώτο καλό βήμα όσον αφορά την τουριστική εκπαίδευση και βεβαίως η διαχρονική στήριξη που δίνει ο πρωθυπουργός όσον αφορά την Σχολή Τουρισμού η οποία πρόκειται να ιδρυθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ

Την στήριξη του στον αγώνα που δίνουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό εξέφρασε στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Ο επικεφαλής του τομέα υγείας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη, που έγινε στον Σύλλογο Ξενοδόχων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία χαρακτήρισε πως κινούνται στην σωστή κατεύθυνση.  Το κομμάτι της υγείας και των απαιτούμενων μέτρων, κυριάρχησε στην σύντομη τοποθέτηση του Ρεθεμνιώτη Βουλευτή, για τον οποίο ο Υπουργός Τουρισμού, έπλεξε το εγκώμιο τόσο για την συνεισφορά του στην υγεία ως Υπουργός αλλά και τώρα από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ»

Μήνυμα αισιοδοξίας και σύμπραξης έστειλε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος μετά την συνάντηση του με τον Υπουργό κ. Θεοχάρη στο δημαρχείο, δήλωσε τα εξής: «Με πολλή χαρά υποδεχόμαστε στο Ρέθυμνο τον Υπουργό Πολιτισμού το κ. Θεοχάρη, Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, συμμεριζόμαστε και εμείς την αισιοδοξία  το και έτσι αισθανόμαστε και εμείς, αισιόδοξοι και θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε εξαιρετικά. Το χρειαζόμαστε αυτό το άνοιγμα, ήταν μία απαραίτητη διαδικασία αλλά πρέπει τώρα πραγματικά να ξανοιχτούμε στο πέλαγος και να αναζητήσουμε επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και ιδίως της τουριστικής οικονομίας, η οποία λείπει από το εισόδημα του κρητικού λαού. Όπως γνωρίζετε το Ρέθυμνο είναι τουριστικός προορισμός και τα έσοδα ακόμα του δήμου μας εξαρτώνται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το πώς πηγαίνει ο τουρισμός στην περιοχή. Όλοι μαζί λοιπόν, πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. Ο καθένας έχει την ευθύνη του και νομίζω ότι όλοι μαζί αν ενώσουμε δυνάμεις και πάμε συντονισμένα όπως πάμε μέχρι τώρα, τα αποτελέσματα θα είναι καλά. Φιλοδοξία μας είναι να έρθουν πολλοί και όσοι έρθουν να επιστρέψουν αποκομίζοντας την εντύπωση ότι η Κρήτη δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός προορισμός, αλλά πάνω από όλα είναι ένας ασφαλής προορισμός.»

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΤ

Στην σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου ο Πρόεδρος του φορέα κ. Μανώλης Τσακαλάκης παρουσίασε τα αιτήματα προς τον ίδιο τον υπουργό αλλά και σειρά αιτημάτων προς τον ΕΟΤ.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι δύο βουλευτές του νομού, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης, Αγ. Βασιλείου κ. Ταταράκης και Ανωγείων κ. Κεφαλογιάννης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μυλοποτάμου και Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού «Αυλοπόταμος» κ. Κλάδος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνου κ. Μπιρλιράκη, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Κουτσαλεδάκη και πολλά στελέχη φορέων και οργανισμών με αντικείμενο τον τουρισμό, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες. Στο σύνολο τους αναφέρθηκαν στην στήριξη τους φετινού εγχειρήματος, εξέφρασαν την αγωνία τους για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους και τόνισαν την ανάγκη επανασχεδιασμού του συνόλου του τουριστικού γίγνεσθαι αλλά και των απαιτούμενων έργων υποδομών που πρέπει να προωθηθούν.

Τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τον Σύλλογο Ξενοδόχων προς τον Υπουργό Τουρισμού είναι τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με περίσκεψη, αίσθημα ευθύνης αλλά και χαρά, σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας, στο Ρέθυμνο, σε μια στιγμή κρίσιμη,  κομβική, θα λέγαμε, για τον τουρισμό και την οικονομία της Κρήτης και της χώρας γενικότερα.

Η Κρήτη προσπαθώντας να επανεκκινήσει την τουριστική μηχανή άνοιξε τις πόρτες της στους πρώτους επισκέπτες,  αλλά ταυτόχρονα και στον κίνδυνο που έρχεται μαζί τους.

Ο ρόλος μας δύσκολος. Η χώρα μας χρειάζεται κι εμείς προστρέχουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εθνική υπόθεση. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, όμως ο αγώνας μας μεγάλος και η αρωγή της πολιτείας περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαραίτητη.

Παρακάτω παραθέτουμε επιγραμματικά προβληματισμούς, σκέψεις και αγωνίες των ξενοδόχων του Ρεθύμνου και του κλάδου μας γενικότερα.

   Προσαρμογές πρωτοκόλλου

  • Διαρκής μελέτη και προσαρμογή του πρωτοκόλλου στις πραγματικές συνθήκες τόσο ώστε να γίνει εφικτή και ασφαλέστερη η υλοποίησή του, όσο και για να αποφορτιστεί το ήδη ψυχολογικά επιβαρημένο εργατικό δυναμικό του τουρισμού.
  • Έλεγχος της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών των ξενοδοχείων με τα οποία  συμβάλλεστε για την διαμονή των κρουσμάτων Covid19, αφού ενέχουν ρόλο πρεσβευτών μας σε όλο τον κόσμο και η δυσφήμιση που μπορεί να προκληθεί είναι τεράστια.
  • Διευκρίνηση ποιος από τους 3 εμπλεκόμενους (ασθενής, ξενοδόχος, πολιτεία)  αναλαμβάνει το κόστος του τεστ και της ιατρικής εξέτασης του πιθανού κρούσματος 

 

Τεράστιας σημασίας θέμα για την πόλη μας και την ασφαλή εξέλιξη της εναπομένουσας σεζόν το νοσοκομείο Ρεθύμνου και οι υγειονομικές υποδομές του νομού μας. Γνωρίζοντας ότι το Νοσοκομείο, ακόμα και σε συνήθεις συνθήκες, λειτουργεί οριακά, βασιζόμενο στο φιλότιμο και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού δυναμικού του και αναλογιζόμενοι την μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ιδιαίτερα στο Αναισθησιολογικό τμήμα και  στην Παθολογική κλινική, αναρωτιόμαστε αν είμαστε ασφαλείς ή τζάμπα κοπιάζουμε και ξενυχτάμε.

Η πολιτεία οφείλει να αναλογιστεί τους ελλοχεύοντες, υπέρμετρους κινδύνους και να δράσει ΑΜΕΣΑ καλύπτοντας την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Συστήματος Υγείας του Νομού μας που θα υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες.

Μείζονος σημασίας απόφαση, είτε η υπεύθυνη, έγγραφη ανάθεση διαχείρισης των κρουσμάτων COVID19 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, με ταυτόχρονη επίσημη ενημέρωση ημών και των συνεργαζομένων ιατρών μας, είτε η  ξεκάθαρη δήλωση υποχρεωτικής μεταφορά τους σε νοσοκομείο αναφοράς στα Χανιά ή στο Ηράκλειο.

Ρευστότητα - Επιβίωση

  • Μείωση ΦΠΑ διαμονής σε ανάλογα επίπεδα με τις χώρες ανταγωνισμού 
  • Κατάργηση φόρου διαμονής για το 2020-2021ή διάθεσή του από ταμείο εγγυοδοσίας για την διαχείριση επισφαλών απαιτήσεων από πτώχευση πρακτορείων
  • Αναστολή πληρωμής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος για ΜΗ εισπραχθέντα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών σε πτωχευμένες επιχειρήσεις, έως την επίσημη απόφανση.
  • Απαλλαγή από προκαταβολή φόρου
  • Πίεση προς τράπεζες για ευνοϊκότερα κριτήρια επιλεξιμότητας, ενίσχυσης και δανειοδότησης των πληγεισών επιχειρήσεων
  • Επίσπευση της διεκπεραίωσης των ήδη εκκρεμών αλλά και των μελλοντικών επενδυτικών σχεδίων

Εργασιακά

  • Διευκρινήσεις, διευκρινήσεις, διευκρινήσεις….

Το θολό εργασιακό πλαίσιο, η έλλειψη διευκρινήσεων και οι εκατοντάδες αναπάντητες ερωτήσεις (π.χ δυνατότητα αναστολής νεοπροσληφθέντων εργαζομένων, η ασαφής αναφορά σε ποσοστά απαιτούμενης πληρότητας για τις προσλήψεις, ποιος είναι υπόχρεος για την καταβολή του αναλογούντος στην περίοδο αναστολής επιδόματος , άδειας και δώρου Χριστουγέννων και πολλά ακόμη)   αποτελούν σημαντικό παράγοντα αναστολής ανοίγματος πάμπολλων τουριστικών επιχειρήσεων 

Αστική Ευθύνη

Πασιφανώς αναγκαία η σύσταση καταρτισμένων νομικών ομάδων στα υπουργεία  Υγείας, Εργασίας και Τουρισμού, οι οποίες συμβουλεύουν, γνωμοδοτούν και επιλύουν πάσης φύσεως υγειονομικά, εργασιακά, νομικά θέματα που προκύπτουν από την διαχείριση του Covid19, καθώς και την  αστική ευθύνη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων,

Τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τον Σύλλογο Ξενοδόχων προς τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού είναι τα εξής:

Ίδρυση  φορέα τουρισμού Κρήτης

Λειτουργία στη λογική DMO, με στοχευμένη  προβολή της Κρήτης ως Ενιαίου  Τουριστικού Προορισμού, κοινά έντυπα  προβολής και κοινό  Web Site.

 

Εφαρμογή σχεδίου επιμήκυνσης/12μηνης  Τουριστικής Περιόδου για τους μήνες Μάρτιο, Νοέμβριο ή για όλο το έτος .

Επαφές με μεγάλους tour operators και  low cost αεροπορικές εταιρίες.

Οικονομικά κίνητρα για τον ξενοδοχειακό και επιχειρηματικό κόσμο και κρατική στήριξη αυτών.

 

Ανάδειξη και στοχευμένη προβολή  Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

Η εταιρεία Marketing Greece μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε αυτή την κατεύθυνση,  όπως ήδη συμβαίνει στον Ν. Χανίων.

Πολιτιστικό marketing

  • Έγκαιρη καταγραφή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από Περιφέρεια και Δήμους ώστε να προβάλλονται οργανωμένα και κατανοητά στους επισκέπτες του νησιού.
  • Δημιουργία προωθητικού βίντεο  για  την Κρήτη (Γαστρονομία, Ιστορία-Πολιτισμός, Χλωρίδα-Πανίδα, Θαλάσσιος πλούτος, Σπήλαια, κλπ) για να προβάλλεται στις οθόνες των  αεροπλάνων, στα αεροδρόμια του εξωτερικού, κλπ.
  • Παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών. Παρότρυνση με διάφορους τρόπους (οικονομικά κίνητρα, φιλοξενίες, εύκολη αδειοδότηση χωρίς κόστος, κλπ) σε εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών  για γυρίσματα  ταινιών  στην Κρήτη.

Αποκέντρωση των διοικητικών υπηρεσιών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού .Παρουσία σε όλα τα διεθνή γεγονότα που μπορεί να προβληθεί  τουριστικά  η χώρα μας.

Αστεροποίηση.
Εξορθολογισμός κριτηρίων και χρονική παράταση.

Παύση Οικοδομικών εργασιών στους τουριστικούς Δήμους και να αποφευχθούν με κάθε τρόπο και μέσο  πορείες ,απεργίες, διαμαρτυρίες, οχλαγωγίες σε τουριστικές περιοχές (Απρίλιος-Οκτώβριος).

Επενδύσεις που έχουν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους να «κλειδώνουν» όρους δόμησης με την υπάρχουσα νομοθεσία και όχι να εξαρτώνται από εκάστοτε μετέπειτα νομοθεσίες που ουσιαστικά δύνανται να ακυρώσουν τον προγραμματισμό της επένδυσης.

Εφαρμογές ψηφιακής πληροφόρησης

  • Εγκατάσταση ηλεκτρονικών οθονών σε αεροδρόμια, λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρους ή άλλους χώρους συνάθροισης τουριστών και σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Κρήτης.
  • Εγκατάσταση και λειτουργία  info kiosks.
  • Εφαρμογές σχεδιασμένες για κινητά τηλέφωνα όπου παρουσιάζουν στο χρήστη γενικές πληροφορίες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιόδου και τα σημαντικότερα σημεία πολιτισμικού, ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

 Αναβάθμιση Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων – Ξεναγών.

  • Κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, ώστε να υπάρξει ουσιαστική σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
  • Δημιουργία/ενεργοποίηση τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σύμφωνα με εξαγγελία προηγούμενης κυβέρνησης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ