ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη στο Ρέθυμνο

0

Η Δώρα Τσαμπάζη (σύζυγος του αείμνηστου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη) υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το Ρέθυμνο την Μεγάλη Πέμπτη στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών συνοδευόμενη από στελέχη και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν η λαϊκή αγορά της Πέμπτης  όπου συνομίλησε με τους πωλητές και τους πελάτες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα καταστήματα στην Εθνικής αντιστάσεως όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα του εμπορικού κόσμου της πόλης μας. Επόμενος σταθμός η συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή. Στη συνομιλία τους η κα Τσαμπάζη έθεσε το θέμα του χρονοδιαγράμματος εργασιών στο Φαράγγι του Κοτσυφού και την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των έργων ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία ξανά με ασφάλεια .Επίσης έθεσε το θέμα του ΒΟΑΚ και ειδικά της χάραξης του στη δυτική πλευρά (περιοχή Επισκοπής )και τις ενστάσεις των κατοίκων.Από τη μεριά της η κα Λιονή αναφέρθηκε στις εκθέσεις των δύο μελετητών των οποίων έχει ζητηθεί η συμβολή καθώς και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την απ ευθείας ανάθεση του έργου καθαρισμού του δρόμου του Φαραγγιού.Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τα δικαστήρια Ρεθύμνου και η περιοδεία κατέληξε στο Δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον κ Μαρινάκη. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη διαχείριση του νερού αφού τα αποθέματα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο μετά από δύο άνυδρους χειμώνες την ανάγκη να μην προχωρήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης καθώς και την ανάγκη για αλλαγή συμπεριφορών στη άρδευση καλλιεργειών .Στη συνέχεια η κα Τσαμπάζη ζήτησε ενημέρωση για το ΚΕΓΕ και τη μεταφορά σ αυτό όλων των δομών ειδικής αγωγής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Από τη μεριά του ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και προχωρά η διαδικασία ανάθεσης του στον ανάδοχο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ανάγκη να στηριχτούν σ αυτές τις ευρωεκλογές νέοι άνθρωποι με γνώσεις και διάθεση προσφοράς. Είναι ανάγκη να εκλεγούν  υποψήφιοι που θα μπορούν να φέρνουν τα προβλήματα(διαφάνειας ,παραβιάσεις κράτους δικαίου κτλ) της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  αλλά και να λειτουργούν ως δίαυλος μεταφοράς εμπειριών –λύσεων από τις ευρωπαικές χώρες στην πατρίδα μας. Το ευρωκοινοβούλιο δεν είναι χώρος τιμητικής αποστρατείας πολιτικών στελεχών ή χώρος για αναγνωρισμένα τηλεοπτικά πρόσωπα απαιτεί πολιτικούς που με το έργο και τη δράση τους να μειώσουν την απόσταση που μας χωρίζει από τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ